header photo

Izleti in pohodi

Zaključni praznični pohod

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VODNIŠKI ODSEK

vas vabi na letošnji zaključni pohod na praznično sredo, 26.12.2018; Štefanovo, dan samostojnosti in enotnosti.

Zbrali se bomo ob 7,00 uri na AP Žalec in se podali letošnjim zadnjim organiziranim planinskim dogodivščinam naproti. Na 17. Bokotovem pohodu v začetku decembra smo opravili s prvim delom »Rokovnjaške planinske poti«, na prazničen dan pa bomo s to potjo nadaljevali.

Svoje jeklene konjičke bomo parkirali v Krašnji in se po precej strmem terenu povzpeli proti Negastrnu in dalje do Vinje (KT 12). Po opravljenem žigosanju dnevnika nas bo pot vodila dalje proti vasi Gradišče, kjer se nahaja žig KT 11. Gradišče je poznano tudi po jezeru.

Nadaljevali bomo v smeri Sp. Prapreče in vse do Lukovice. Po kratkem vzponu bomo prišli do lepo ohranjenega gradu Brdo (KT 10), v katerem se je rodil pisatelj Janko Kersnik. V Lukovici bomo tudi zaključili s pohodom in se z avtomobili vrnili nazaj proti Spodnji Savinjski dolini.

Za to dnevno potepanje bomo porabili cca 4 in pol do pet ur zmerne hoje brez vštetih počitkov, ki bodo v tem prazničnem dnevu malo bolj pogosti.

Ob povratku domov bomo opravili obvezno analizo, si po dogovoru privoščili malico v gostinskem lokalu in poskrbeli za praznično obdaritev, v ta namen naj vsak udeleženec pripravi darilce v vrednosti cca 3 evre; darilca naj bodo primerna prazničnemu decembru.

Oprema naj bo ustrezna vremenskim zimskim razmeram, v nahrbtniku naj ne manjka »železna rezerva«; udeležba na pohodu je na lastno odgovornost. Ne pozabite na dnevnik »Rokovnjaške planinske poti«.

Prijave so zaradi organizacije prevoza obvezne pri org. vodji pohoda Polavder Milanu, PLV-PZS, kontakt 041-688-055; za tehnični del pohoda bo poskrbel Škoberne Martin, PLV-PZS.

Objavil Administrator dne Mon, 24 Dec 2018
tags:

Nočni pohod na Goro Oljko

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VABI na</strong
NOČNI POHOD NA GORO OLJKO
PONEDELJEK, 24.12.2018 ob 18.00

Našo pot pričnemo v ponedeljek, 24.12.2018 ob 18.00 pri gostilni JUG.

Zbirno mesto: Parkirišče gostilne JUG ob 18.00 od koder pot nadaljujemo skupaj.

Dostop do izhodišča:

Z avtoceste Ljubljana - Celje se usmerimo na izvoz Šempeter in cesti naprej sledimo v smeri Polzele. V Polzeli pa nas oznake za Goro Oljko usmerijo desno. Cesta nas nato pripelje v vas Podvin pri Polzeli, kjer opazimo naslednjo tablo za Goro Oljko. Tu zavijemo desno navzgor in cesti sledimo do parkirišča ob planinskih oznakah za Goro Oljko. S parkirišča se usmerimo na cesto v smeri Gore Oljke. Cesta, ki je asfaltirana, nas mimo kapelice pripelje iz gozda na razgledna pobočja. Po dobrih 15 minutah hoje pa nas pot pripelje do gostišča Jug, kjer je vpisna skrinjica.

Le malo naprej pa zapustimo cesto in se usmerimo levo navzgor na označeno peš pot, ki se zmerno vzpne skozi gozd. Po krajšem vzponu pridemo na slabšo cesto, ki ji sledimo v levo in jo po 30m zapustimo. Nadaljujemo desno navzgor po poti, ki se kar strmo vzpenja. Kmalu strmina popusti in pot nas pripelje do naslednje kapelice, kjer nadaljujemo desno do razpotja poti. Na razpotju, kjer se nam priključi Martinova pot nadaljujemo levo in poti sledimo do vrha, katerega pa dosežemo po petih minutah nadaljnje hoje.

ČAS HOJE: 45 minut
OPREMA:  palice, primerna planinska obutev, naglavna svetilka
HRANA: iz nahrbtnika,  na planinskem domu na Gori Oljki
DATUM PRIJAVE: do  petka, 21.12.2018
ODHOD: lasten prevoz
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Nataša - gsm 041 399 749

Objavil Administrator dne Mon, 24 Dec 2018
tags:

Izlet: » jesen v okolici KAMNIKA »

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
» LJUBITELJI ČETRTKOV »
te vabi
na izlet » jesen v okolici KAMNIKA »
v četrtek 15.11.2018

Naš izlet 93. po vrsti, začenjamo kot predzadnji planinski potep v letošnji jeseni v okolico Kamnika.

Začeli bomo v Mekinjah, kjer bi si ogledali muzej - samostan Uršulink . Tu nas bo prijazna kustosinja seznanila z zgodovino in tudi z načrti nadaljnjega razvoja in ureditve samostana. Po ogledu bomo našo pot nadaljevali proti domu v Kamniški Bistrici.

Od tu se nam bo odprl lep razgled na venec Kamniških Alp, ki obkroža dolino. Ko se bomo ozrli v ozki dolini Sedelščka in Kamniške Bele, bomo videli pobočja Rigeljca in Mešenika, pa zahodna pobočja Velike planine, na jugu pa zakrivajo širši razgled vzhodna pobočja Mokrice iz skupine Krvavca. Na zahodu pa se nad dolino dvigajo pobočja Kalškega grebena. Zagotovo pa vam bo ostal v spominu pogled na osrčje Kamniških Alp, kjer se za visokim robom Velikih Podov kažejo, Skuta, Štruca, Mlinarsko sedlo in vrh Grintovca, ter mogočno južno ostenje Brane. 

Prva skupina bo odšla po Koželjevi poti do Kamniške Bistrice. Pot je slikovita in zanimiva, zanjo bomo potrebovali 2,5 do 3 ure nenaporne hoje. Druga skupina pa si bo lahko iz Kamniške Bistrice izbrala dva ogleda po izboru ponujenem spodaj in sicer:

  • izvir Kamniške Bistrice, pri koči,
  • vintgar Predoselj z naravnim mostom prek Kamniške Bistrice - 20 minut,
  • spominski park ponesrečenim v Kamniških in Savinjskih Alpah - 20 minut,
  • plečnikov lovski dvorec - 10 min.

Če boste želeli, se bi lahko nazaj grede sprehodili tudi skozi staro mestno jedro Kamnika. Tako kot vedno se bomo o vseh podrobnostih poteka poti dogovorili na avtobusu.

Domov se vračamo v poznih popoldanskih urah.

Veselimo se druženja in prijateljevanja z vami.

ČAS HOJE: od 3 do 4 ure
OPREMA: primerna obutev – planinski čevlji, oblačila primerna vremenu, pohodne palice, osvežujoč napitek,
HRANA: iz nahrbtnika in topli obrok v planisnki koči ali gostinskem lokalu ob poti
DATUM PRIJAVE:  do 13.11. 2018 oziroma do zasedbe avtobusa
ODHODI:  Celje nasproti parkirišča ( Lidl ) na AP Nova vas ( 3 ) 07.00, AP Žalec 07.00, Migojnice 07.10 in Zabukovica 07.20 uri
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288email: franci.naraks@gmail.com

Objavil Administrator dne Tue, 6 Nov 2018
tags:

XV. nočni pohod ob dnevu reformacije na Hom

MLADINSKI ODSEK
PLANINSKEGA DRUŠTVA ZABUKOVICA
vabi na
XV. nočni pohod ob dnevu reformacije na Hom
dne 31. oktober 2018

ZBIRNO MESTO:
Start bo ob 1700 izpred planinske sobe v Migojnicah (nasproti gasilskega doma).

POTEK POHODA:
Pot nas bo vodila na planinsko postojanko na Homu, od koder je v lepem vremenu čudovit razgled na Savinjsko dolino. Čiste hoje je približno za 2 uri, zato je pohod primeren za vsakogar.

Na Homu bo možnost toplega obroka. Kot vsako leto bo tudi tokrat oskrbnik Andrej pripravil nekaj dobrega za v naše želodčke J

Po končanem druženju se skupaj vrnemo do izhodišča.

OSEBNA OPREMA:
Dobro uhojeni planinski čevlji, svetilka (priporočam čelno), pohodne palice in vremenu primerna oblačila.

PRIJAVE:
So zaželjene, sprejema jih vodnik Sašo Maček (040-587-188).

 

Objavil Administrator dne Tue, 6 Nov 2018
tags:

Pohod: Goli vrh (1787 mnm)

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VODNIŠKI ODSEK
vas vabi
v nedeljo, 28.oktobra 2018,

na v letnem planu VO PD Zabukovica najavljeno planinsko turo na GOLI VRH (1787 mnm) nad Zgornjim  Jezerskim, moto: »veselo in sproščeno v jeseni med zlate macesne«!

Na naše potepanje se bomo podali ob 5,00 uri zjutraj iz Zabukovice, ob 5,05 uri iz Migojnic in ob 5,10 uri iz AP Žalec. Po dogovoru lahko koga poberemo tudi drugje.

Naš  pohod bomo pričeli v Ravenski Kočni (1000 mnm) in se po gozdni precej vijugasti markirani poti povzpeli do gole Jenkove planine. Po počitku za malico bomo svojo pot nadaljevali po avstrijski strani v smeri  »Goli 615« in se povzpeli od zadaj na vrh, Goli vrh.

Privoščili si bomo poležavanje , si vzeli čas za fotke in se obogatili z razgledom 360 stopinj daleč naokoli, nato pa se spustili po slovenski strani nazaj na Jenkovo planino in spust opravili po že od zjutraj poznani poti v Ravensko Kočno. Skupaj se bo nabralo za cca 5 ur skupne, ne prehitre hoje, višinske razlike bo 800 m gor in ponovno enako dol. V primeru večjih snežnih padavin bo tura odpovedana. Oprema naj bo primerna vremenskim pogojem, v tem času lahko vladajo tu že zimske razmere;  hrana iz nahrbtnika, možnost obilne porcije prehrane v gostišču ob Planšarskem jezeru. Ne pozabite na »železno rezervo« in tekoče zadeve. Ker se bomo gibali tudi v avstrijskem področju so nujne osebne izkaznice ali potni list.

Zaradi organizacije prevoza so prijave obvezne pri PLV- PZS Bogomilu Polavder-Milanu čimprej oz. do vključno četrtka zvečer, 25. oktobra 2018.

milan.polavder@gmail.com; 041 688 055

Objavil Administrator dne Tue, 23 Oct 2018
tags:

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Veligošek Andrej, GSM: 041 239 983