header photo

Izleti in pohodi

Žajbljev pohod

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA

Vodniški odsek

te vabi na

tradicionalni »ŽAJBLJEV pohod«,

ki bo v nedeljo, 26.marca 2023.

Na ta dan bi po programu VO PD Zabukovica sicer šli na krožni planinski pohod po poti »Čudovitih razgledov Istre«, vendar nas je vabilo ŠKT društvo Farjovca privabilo, da gremo k njim na »Žajbljev pohod«. Navedeno planirano turo bomo opravili ob drugi priložnosti.

Krožna pohodna pot nas bo vodila po obronkih Brstovske doline, kjer rastejo veliki nasadi žajblja, ki bo ravno v začetni fazi cvetenja in nas bo očaral s svojim vonjem. Ob poti bomo opazili tudi divje šparglje, ki se visoko dvigajo iznad kraških pobočij. Začetek in zaključek pohoda bo pri nekdanji šoli na Vojščici, Miren-Kostanjevica na Krasu. Trasa pohoda ni pretirano zahtevna in je primerna za vse generacije, dolžina okrog 10 km, hoje 4 ure. Med pohodom se bomo ustavili na krajših postankih, kjer si bomo ogledali ostaline dediščine, naravne in druge znamenitosti Krasa. Startnina za pohod znaša 10 evrov, vanjo je vključeno vodenje z usposobljenim vodnikom ŠKT društvo Farjovca, začetni in vmesni aperitiv, prigrizek in zaključno kosilo.

Zbor prijavljenih pohodnikov bo v Žalcu, nedelja, 26.marec 2023, ob 6. uri zjutraj na parkirišču med žalsko Namo in hotelom, po dogovoru lahko koga poberemo tudi drugje. Pohodniška oprema naj bo primerna za gibanje po Krasu, planinski čevlji z narebrenim podplatom so obvezni, pohodne palice priporočljive. Pohod bo ob vsakem vremenu, zaradi organizacije prevoza so potrebne prijave do vključno četrtka, 23.marca 2023,  pri Bogomilu Polavder-Milanu, vodnik PZS, na 030-650-828.

Vabljeni, da se nam pridružite na čudovitem pohodu, ki bo zagotovo pustil nepozabne vtise v vašem spominu !

Objavil Administrator dne tor, 21 mar 2023
tags:

Pohod: Slavnik (1025 mnm)

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
vabi
v soboto, 18.marca 2023
Pohod na Slavnik - 1028 mnm.

Slavnik stoji v Slovenski Istri. Pohod bomo začeli iz vasice Podgorje. Čaka nas dve uri dolg položen vzpon na Slavnik. Pot ni zahtevna in nam ponuja lepe razglede na slovensko morje, Koper z zaledjem z vrha pa vidimo v notranjost. Za varno hojo potrebujemo planinske čevlje,palice ter
dodatna oblačila v nahrbtniku.

Dobimo se na parkirišču pred trgovino Mercator in hotelom v Žalcu v soboto , 18.3.2023 ob 7.uri.

Z lastnimi vozili se bomo odpravili do izhodišča pri Iverčkem jezeru. Odpravili se bomo proti Kopru. Na izvozu Kozina bomo zavili iz avtoceste in se peljali naprej proti Petri n I in Podgorju. Pot pelje čez čudovita p oložna pobočja. Po vzponu sledi malica na koči in nato skok do vrha, ki je od koče oddaljen 1 min hoje Vračali se bomo po isti poti do našega izhodišča. Nato se bomo odpeljali do gradu Socerb.Ogledali si bomo staro grajsko zidovje in se odpravili še do svete jame pri Socerbu, kjer si bomo ogledali podzemno cerkev.

INFORMACIJE IN PRIJAVE: Miran Puc 031 640 240; email: miranpuc971@gmail.com

Objavil Administrator dne tor, 14 mar 2023
tags:

Pohod: Šmarna gora 669 mnv

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
te vabi na izlet
» l j u b i t e l j e v č e t r t k o v »
NA ŠMARNO GORO
v četrtek, 16. marca 2023

V začetku letošnje koledarske pomladi je ponovni izziv četrtkaric in četrtkarjev sprehoditi se po poti, s katero smo začeli pred 13. leti. To pot bomo ponovili v našem 138. izletu četrtkarjev. In kam nas pelje pot današnjega izleta ?

Na Šmarno goro z 669 mnv vrh, ki nudi lep razgled na okolico Ljubljane z reko Savo in seveda vse okoliške hribe in Alpe. Na Šmarno goro vodi veliko planinskih in rekreativnih poti ( 23 ) . Med vožnjo z avtobusom, se bomo tako, kot vedno dogovorili o razdelitvi udeležencev izleta v dve skupini. Prva skupina, bo pot pričela v Tacnu . Poti pravijo »Pot čez Spodnjo Kuhinjo« oziroma tudi «Pot čez korenine«. Kot rečeno naše izhodišče bo iz parkirišča v Tacnu, od koder se bomo povzpeli v gozd, ki je tudi strmejši del poti. Naša pot se bo nato nadaljevala, do razcepa, kjer se priključi širšemu kolovozu. Nato nas bo pot vodila mimo kapelice Matere Božje pri Turškem kopitu in nato še mimo kapelice sv. Sobote in že bomo na vrhu. Sestopali bomo v Šmartno. Druga skupina pa bo ponovila prvi pristopniški vzpon na Šmarno goro iz marca 2011 in sicer iz Šmartnega. Obe skupini se bosta po daljšem postanku vračali nazaj v Šmartno. Mimogrede se bomo pri sestopu malce pod vrhom, tudi ustavili in pozvonili na zvonček želja, zvonček sv. Antona ( zavetnika živinorejcev, pastirjev, mesarjev, proti ognju - hlevu, gasilcev, proti kugi…)

V avtobusu priporočamo uporabo zaščitne maske.

ČAS HOJE: od 2 do 3 ure
OPREMA: primerna obutev – planinski čevlji, oblačila primerna vremenu, pohodne palice, osvežujoč topel napitek, v nahrbtniku so sedaj tudi obvezne dereze, pa gamaše in še kaj…..
HRANA: iz nahrbtnika in gostinskem lokalu na poti
DATUM PRIJAVE: do torka 14.3.2023
ODHODI: Celje na AP Nova vas ( 3 )- pred garažno hišo 07.30 ( 200 m od Lidla proti Dečkovi cesti), Migojnice 07.50 in Zabukovica 08.00 uri in AP Žalec ob 08.00
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288, email: franci.naraks@gmail.com

Objavil Administrator dne tor, 7 mar 2023
tags:

Pohod: Boskovec 1588 mnv

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
te vabi na izlet
v soboto 11. marca 2023
na B O S K O V E C 1588 mnv

na najvišji vrh na Mozirski planini. Naše izhodišče bo Planinska Ravna 1140 mnv . Pot je imenovana kot Severjeva pot in predstavlja lahko označeno pot. Kot rečeno začeli bomo na Planinski Ravni in nadaljevali, do novogradnje mozirske koče. Od tu se bomo povzpeli na Boskovec 1588 m. Po daljšem postanku bomo sestopili proti Istenju in se mimo Hleviške planine vrnili, do mozirske koče.

ČAS HOJE: od 4 ure do 5 ur
OPREMA: primerna obutev, oblačila primerna vremenu, pohodne palice, plazovni trojček, dereze, čelada, cepin in osvežilna tekočina
HRANA: iz nahrbtnika ali na začasni planinski postojanki na Golteh
DATUM PRIJAVE: do četrtka 09. marca 2023
ODHOD: zberemo se pri gasilskem domu v Žalcu v soboto 11.3.2023 ob 7.00 uri od koder se bomo odpeljali na izhodišče Planinska Ravna. Za prevoz se bomo dogovorili in uskladili
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288
email: franci.naraks@gmail.com

Da bo izlet potekal tako kot mora, se bi dobili v četrtek 9.3.2023 ob 18 uri v društveni pisarni in se dogovorili o vseh podrobnostih izleta – ture. Z nami bo tudi vodnik PZS iz našega PD Zabukovica Cveto JANČIČ - vodnik športni delavec 2. stopnje (ABD kategorije)

Objavil Administrator dne tor, 7 mar 2023
tags:

Pohod: Po nagelj na Goro Oljko

PO NAGELJ NA GORO OLJKO
PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
vabi na pohod
v soboto, 4. marca 2023 ob 7.45 uri

PD Polzela in odsek Varstva gorske narave nas vabita na 7.tradicionalni
pohod,združen s srečanjem varuhov gorske narave in gorske straže SMDO. Zbor udeležencev pohoda bo ob 7.45 uri pred občino Polzela ali ob 8.00 uri v Šmartnem ob Paki-na parkirišču ob železnici

Naša pot se bo pričela na železnici v Šmartnem ob Paki, nadaljevali pa bomo po markirani poti na Goro Oljko. Ob poti si bomo ogledali krajevne znamenitosti ter raziskovali prebujajočo naravo, mogoče nas bodo razveselili že prvi poganjki pasjega zoba, ki je značilen za to pogorje.
Pot ni naporna in je primerna za vse starostne skupine. Na koči pa bomo vse ženske,glede na naš bližnji praznik, prejele lep nagelj,ki ga pripravijo organizatorji pohoda.

ČAS HOJE: 3 ure
OPREMA: primerna vremenu, pohodne palice
HRANA: iz nahrbtnika, možnost obroka tudi na planinski koči
DATUM PRIJAVE: do petka 3.marca 2023, da lahko sporočim organizatorjem pohoda okvirno število naših udeležencev
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Andreja-tel.041-311-139, Email: andreja.borstner@gmail.com - sporočite,če potrebujete prevoz,drugače pa se zberemo na startu pohoda.

Objavil Administrator dne pon, 27 feb 2023
tags:

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666