header photo

Izleti in pohodi

Pohod: V "neznano"

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
Ljubitelji četrtkov
te vabi na izlet
v NEZNANO 
v četrtek, 19. decembra 2019

Pa smo na zaključku 9. sezone izletov ljubiteljev četrtkov. Kot običajno je to izlet v   n e z n a n o  - z n a n o. To je že naš  106. izlet.

Skozi vse leto smo se potepali od Primorske, do Prekmurja od Dolenjske, do Gorenjske. Upam , da delim skupaj z vami mnenje, da smo v letošnji sezoni v celoti realizirali program, ter tudi, da smo v veliki meri uresničili vaša pričakovanja. Še posebno smo veseli, da smo skupaj  na svečan način obeležili naš 100. izlet na Kočevskem.

In kam gremo to pot? Kot rečeno v  n e z n a n o . Naš izlet bo zanesljivo zanimiv in bo v naši ožji domovini. Vi pa boste poizkusili ugotoviti kam gremo. Tistega, ki bo ugotovil kam gremo, ga bomo nagradili s priložnostnim darilom. Če vas bo več točno ugotovilo kraj našega izleta v neznano, pa bomo zmagovalca izžrebali.Na našem izhodišču izleta v neznano se bomo po ustaljenem postopku razdeli v dve skupini, če  pa bo potrebno tudi v tri skupine.  Prva skupina bo potrebovala za pot 3 ure hoda, druga skupina pa do 1,5 ur hoda. Po zaključku ture bomo na kratko v sliki in besedi predstavili 9. sezono, prikazali pa vam bomo tudi naš predlog izletov v 10. sezoni.

Domov se vračamo v poznih popoldanskih urah. Veselimo se druženja in prijateljevanja z vami.

ČAS HOJE: od 1,30  do 3 ure
OPREMA: primerna obutev – planinski čevlji, oblačila primerna vremenu, pohodne palice, osvežujoč napitek. Ker smo že v sezoni zime, je prav, da ne pozabite v nahrbtnik dati tudi dereze
VSTOPNINA:  je možna
HRANA: iz nahrbtnika in topli obrok na poti domov
DATUM PRIJAVE:  do torka 17.12.2019 oziroma do zasedbe avtobusa
ODHODI:  Celje na  AP  Nova vas ( 3 )- pred garažno hišo  07.50 ( 200 m od Lidla proti Dečkovi cesti), AP Žalec 08.00,  Migojnice 08.05  in Zabukovica 08.10 uri
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS  041 / 763-288, email: franci.naraks@gmail.com

 

Objavil Administrator dne sre, 4 dec 2019
tags:

14. zimski pohod na Kamnik

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
vabi vse planinske prijatelje
na 14. ZIMSKI POHOD
na Kamnik
ki bo v nedeljo, 15. decembra 2019

Kamnik meri 856 mnm, na njem je obnovljen bivak. Prvi je bil zgrajen leta 1974.  Razgled z vrha Kamnika delno zakriva drevje, tako da je razgled veliko lepši iz sedla-Počivalnika (vsaj na Mrzlico in v obe dolini-Kolje in Artišnice)  Vidi pa se cerkvica na Homu, Zabukovica , Britne sele so takoj pod nami, vidi se tudi Gora Oljka , zahodno  je Uršlja gora, severnozahodno Mozirske planine, Dobrovlje. Na zahodu se dviga Golava, zadaj-južno  je Mrzlica, na jugovzhodu pa je Gozdnik.

Zbrali se bomo ob 9.uri na parkirišču pri Sandl v Zahomu, se mimo Baloha preko Tenčeve ravni in mimo plezališča povzpeli na vrh Kamnika. Po odmoru pa se bomo vrnili po isti poti na izhodišče. Ker je to senčno področje Kamnika, je lahko pot pomrznjena, zato bodite primerno obuti in glede na vremenske razmere primerno oblečeni in opremljeni.

Ravno ob tem času (17. decembra) mineva tudi štirinajst  let od smrti planinskega vodnika in prijatelja Privora  Ivana. Njegov pepel smo planinci na njegovo željo razsuli po Kamniku

Objavil Administrator dne sre, 4 dec 2019
tags:

18. spominski Bokotov pohod

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
Vodniški odsek
te vabi na tradicionalni,
že 18. spominski BOKOTOV POHOD,
ki  bo  v nedeljo, 01.12.2019.

Letošnji  pohod bomo s hojo pričeli  na parkirišču v  Pečovniku. Vrnili se bomo malo nazaj po cesti v smeri Celja in se po Pelikanovi poti povzpeli na Grajski hrib-Celjski grad (407 mnm). Po razgledu na Celje se bomo odpravili naprej proti Osenici (453 mnm) in dalje do malce strmejšega in zahtevnejšega Srebotnika (700 mnm). Po opravljenjem žigosanju planinskih dnevnikov nas bo pot vodila direktno na Pečovniško kočo ali po dogovoru opcijsko na Tolsti vrh (834 mnm). Pri koči bomo imeli daljši postanek za malico in prijetno druženje, najbolj ta zagnani boste lahko pohiteli na vrh Grmade (718 mnm) in se vrnili nazaj do koče. Spustili se bomo mimo »plate«, kjer bo po dogovoru krajši postanek, v Pečovnik do naših jeklenih konjičkov. Nabralo se bo za okrog 15-17 km normalne hoje, ocenjene s krajšimi postanki na okoli 5-6 ur.

Zbrali se bomo v nedeljo, 01.12.2019 ob 7,00 uri na parkirišču blagovnice Mercator-bivša Era v Žalcu in se na pokopališču poklonili spominu na naše preminule planinske prijatelje Evo, Bokota, Pavleta, Darkota in ostale, ki jih ni žal več med nami. Nato se bomo z  osebnimi vozili prepeljali do Celja-Pečovnika.

Pohodniki  bodite opremljeni  vremenskim razmeram primerno, tudi malica in železna rezerva naj ne manjkata v nahrbtniku. Pohod bo v vsakem vremenu in je na lastno odgovornost.

Vse informacije, prijave in zaradi organizacije prevoza so nujne do petka zvečer, 29.11.2019: Bogomil Polavder-Milan, 041-688-055, milan.polavder@gmail.com

Objavil Administrator dne sre, 27 nov 2019
tags:

Pohod: na Goričko

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
te vabi na izlet
» l j u b i t e l j e v č e t r t k o v »
na GORIČKO
v četrtek, 21. novembra 2019

Narava v jeseni se obdaja z čudovito paleto barv in ta kombinacija barv se odraža na jesenskem drevju in že odpadlem listju. Za opazovanje in tudi občudovanje teh sprememb jesenskih barv v naravi smo za 105. izlet izbrali območje krajinskega parka Goričko. S potepom po delu krajinskega parka bomo spoznali in videli bogastvo, ki ga skriva in kaže Goričko.
Naša pot se bo začela z ogledom gradu Grad , ki soji nad naseljem Grad, ki je tudi sedež občine. Grajsko poslopje datira kot središče posestva Lyndwa iz leta 1214. Več o nastanku in zgodovini bomo izvedeli z obiskom gradu, mogočne stavbe s svojimi 365 sobami. Tu nas bodo pod strokovnim vodstvom popeljali skozi zgodovino nastanka gradu. Ogled gradu bo predvidoma trajal dobro uro.
Zatem pa se bomo po ustaljenem postopku razdeli v dve skupini.
Prva skupina bo šla od izhodišča na gradu po olivinovi doživljajski poti. Pot je dolga 4 km. Ob poti si bomo ogledali evangeličansko cerkev Marije Vnebovzete in Rajserjevo domačijo. Pot bomo nadaljevali mimo Kačeve mlake vse, do opuščenega kamnoloma, kjer so kopali bazaltni tuf in olivin. Po vrnitvi na izhodišče parka pri gradu, če vam bo hoje premalo,si bomo ogledali še kripto grobnico grajskih velikašev. Od gradu je oddaljena 2 km hoda. Skupno bo hoje za olivinovo pot in sprehod do kripte 1 do 2 uri hoda.
Druga skupina se bo odpeljala do Maravcev, kjer bo opravila daljši sprehod. Šli bomo po delu Panonske poti. Pobliže si bomo ogledali okolico Term 3000 in evangeličansko cerkev v Moravcih. Od tu pa bomo nadaljevali pot po zeleni poti iz Moravskih toplic, do Sebeborcev, kjer imamo zagotovljen topli obrok. Na tej celotni poti, ki je zelo razgibana se nam bo pokazala vsa raznolikost narave, gozdov, njiv, potokov, skratka pot za našo dušo in srce.
Domov se vračamo v poznih popoldanskih urah.

ČAS HOJE: od 1,30 do 3 ure
OPREMA: primerna obutev, oblačila primerna vremenu, pohodne palice, osvežujoč napitek,
VSTOPNINA: ogled gradu Grad 3 € po osebi
HRANA: iz nahrbtnika in topli obrok na poti domov
DATUM PRIJAVE: do torka 19.11.2019 oziroma do zasedbe avtobusa
ODHODI: Celje na AP Nova vas ( 3 )- pred garažno hišo 06.50 ( 200 m od Lidla proti
Dečkovi cesti), AP Žalec 07.00, Migojnice 07.05 in Zabukovica 07.10 uri
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288,  email: franci.naraks@gmail.com

Objavil Administrator dne sre, 13 nov 2019
tags:

Pohod: Po GOZDNI UČNI POTI na SV. TOMAŽA nad Vojnikom 437m

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
Odsek za gorsko stražo   
vabi na pohod
po GOZDNI UČNI POTI na SV. TOMAŽA nad Vojnikom 437m
v nedeljo, 3. novembra 2019 ob 8.00 uri

Gozdna učna pot ima izhodišče pri cerkvi Svetega Florjana v Vojniku na nadmorski višini 283 m, zaključi pa se pri Planinski koči na Tomažu tik pod cerkvijo Svetega Tomaža na nadmorski višini 437 m. Pot je razgibana in delno poteka po obstoječi planinski poti.

Na poti je 22 oznak, na katerih so zapisane posebnosti videnega drevesa, nekaj klopi za počitek, na novo pa je nasajenih 20 avtohtonih, a že skoraj izumrlih drevesnih vrst.

Osnovni podatki poti:

  • Dolžina: 2,9 km                   
  • Začetek poti: 283 m
  • Višinska razlika: 154 m
  • Najvišja točka: 437 m

Pot ni naporna in je primerna za vse starostne skupine. Z osebnimi avtomobili se bomo odpeljali do parkirišča pod cerkvijo Sv. Florjana v Vojniku, kjer bo začetek in cilj naše poti.

ČAS HOJE: 2 do 3 ure
OPREMA: primerna vremenu, pohodne palice
DATUM PRIJAVE: do sobote 2.novembra 2019
ZBOR: Na parkirišču pri planinski sobi PD Zabukovica ob 8.00 uri.
INFORMACIJE IN PRIJAVE : Andreja-tel.041-311-139, Email: andreja.borstner@gmail.com

Objavil Administrator dne sre, 30 okt 2019
tags:

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Veligošek Andrej, GSM: 041 239 983