header photo

Izleti in pohodi

Pohod: Kotečnik (772m)

PLANIINSKO DRUŠTVO ZABUKOVIICA
vabi vse planinske prijatelje
ob DNEVU SLOVENSKEGA ŠPORTA
na pohod na
KOTEČNIK (772 m)
ki bo v petek, 23. septembra 2022

Da si šport v Sloveniji zasluži svoj praznik, ne le zaradi izjemnih dosežkov naših vrhunskih športnikov, ampak tudi zaradi pomembnega vpliva in koristi športa, ki ga ima ta na vsakega izmed nas, so le tega kot dan, ki si zasluži vso pozornost in aktivnosti potrdili poslanci RS na seji državnega zbora 17. junija 2020.

V Planinskem društvu Zabukovica smo v ta namen pripravili pohod na Kotečnik z namenom, da skupaj z vami obeležimo »praznovanje dneva slovenskega športa ».

Zbrali se bomo ob 9.uri pri turistični kmetiji Tratnik. Pot bomo nadaljevali mimo kmetije Osojnik na Kotečnik in se po grebenski poti mimo kmetije Jozl vrnili na izhodišče pri turistični kmetiji Tratnik..

ČAS HOJE: od 2,5 do 3 ure hoda
OPREMA: primerna obutev – planinski čevlji, oblačila primerna vremenu, pohodne palice, osvežujoč napitek.
HRANA: iz nahrbtnika
PRIJAVE: Zaželjene na tel. 041 740 753

Objavil Administrator dne pon, 12 sep 2022
tags:

Pohod ma Rašico in Gobavico

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
te vabi na izlet
» l j u b i t e l j e v č e t r t k o v »
v četrtek, 22. septembra 2022
» RAŠICO IN GOBAVICO »

Smo že v začetku jeseni. Izbrana lokacija našega 132 je potepanje po okolici Ljubljane in sicer na vrh Rašice 641 mnv in na Gobavico, kjer je Mengeška koča na 433 mnv.

Naša pot se bo pričela v vasi Rašica od koder se bomo povzpeli do Rašiške koče. Tu se bomo razdelili v dve skupini. Ena bo pot nadaljevala po grebenski poti do Mengeške koče. Pot je zanimiva, razgibana in poteka po gozdnih stezah. Druga skupina pa se bo vrnila v Rašico od koder se bo z avtobusom prepeljala do Mengeša. Tu pa se bo povzpela po trim stezi na Mengeško kočo, kjer bomo imeli vsi skupaj tudi topel obrok.

Tisti, ki delate planinsko pot kurirjev in vezistov in še nimate žiga Rašiške koče vzemite s sabo knjižico PPP. Toliko za uvodne informacije, vse ostalo pa se bomo dogovorili, kot vedno med vožnjo z avtobusom. Vmesni postanek za kavo bo na poti . V avtobusu priporočamo uporabo zaščitne maske.

ČAS HOJE: od 1 ure do 3,5 ur
OPREMA: primerna obutev, oblačila primerna vremenu, dežnik, pohodne palice, dovolj osvežilne tekočine
HRANA: iz nahrbtnika ali v planinski postojanki
Veselimo se druženja in prijateljevanja z vami.
DATUM PRIJAVE: do torka 20. septembra 2022 oziroma do zasedbe avtobusa
ODHODI: Celje na AP Nova vas ( 3 )- pred garažno hišo 07.45 ( 200 m od Lidla proti Dečkovi cesti), Migojnice 08.00 in Zabukovica 08.10 uri
in AP Žalec ob 08.00
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288, email: franci.naraks@gmail.com

Objavil Administrator dne pon, 12 sep 2022
tags:

Pohod ob pomnikih NOB v KS Griže

Krajevna skupnost Griže,
Združenje borcev za vrednote NOB Griže
in Planinsko društvo Zabukovica
Vabijo
v počastitev krajevnega praznika na
tradicionalni pohod ob pomnikih NOB v KS Griže,
ki bo v soboto, 20.08.2022, ob 9. uri izpred osrednjega spomenika žrtvam NOB v Migojnicah.

Pot nas bo vodila mimo osnovne šole do pomnika 1. štajerskega bataljona v spodnjih Grižah, nato mimo spominske table na Goriškovi domačiji in do Limberka, kjer bo zaključek pohoda z zakusko.
Informacije: Branko: 051/303-486 in Cveto: 041/740-753
Vljudno vabljeni!

Objavil Administrator dne sre, 10 avg 2022
tags:

Pohod: V okolico Ljutomera

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
te vabi na izlet
» l j u b i t e l j e v č e t r t k o v »
v četrtek, 18. avgusta 2022
» OKOLICO LJUTOMERA»
Gajševsko jezero Jeruzalem

Pa smo že pri 131. izletu LČ . Tokrat je nastopila sprememba lokacije izleta iz ogroženega Krasa, kot smo to prvotno planirali in napovedali, smo prestavili v okolico Ljutomera na območje Slovenskih goric.
Kaj si bomo ogledali?

Imamo dve varianti in sicer: najprej ogled znamenitosti Ljutomera, zlasti cerkve sv. Janeza Kersnika in še kakšno drugo zanimivost v mestu. Od tu pa bi se ena skupina odpeljala z avtobusom do Gajševskega jezera, kjer nas čaka prijeten sprehod okoli jezera. Gajševsko jezero je umetna akumulacija namenjena preprečevanju izlivnih poplavnih voda reke Ščavnice. Je pa tudi zanivo zaradi ribolova in pa seveda športne rekreacije srfanja in še kaj. Sprehod bo trajal približno 1,5 ure . Druga skupina pa bi odšla po delu Pomurske planinske poti iz Ljutomera, do Jeruzalema. Spehod poteka delno po gozdu, delno po cesti med vinskimii trtami. Zanesljivo bo to prijeten in zanimiv sprehod, ki bo s postanki trajal cca 2 uri. Tisti, ki delate to planinsko pot in še nimate žigov na tem območju, vzemite s sabo knjižico PPP.
Kot vedno v času šolskih počitnic velja povabilo tudi vašim vnukom, da se nam pridružijo. Hoja in sprehod po zanimivi pokrajini je primerna tako za otroke, kot tudi za nas četrtkarje-ice. Toliko za uvodne informacije, vse ostalo pa se bomo dogovorili, kot vedno med vožnjo z avtobusom.

Vmesni postanek za kavo bo na poti .

V avtobusu priporočamo uporabo zaščitne maske.

ČAS HOJE: od 1 ure do 3 ur ( skupaj z ogledi)
OPREMA: primerna obutev, oblačila primerna vremenu, dežnik, pohodne palice, dovolj osvežilne tekočine
HRANA: iz nahrbtnika ali v gostinskem lokalu na poti
Veselimo se druženja in prijateljevanja z vami.
DATUM PRIJAVE: do torka 16. avgusta 2022 oziroma do zasedbe avtobusa
ODHODI: Celje na AP Nova vas ( 3 )- pred garažno hišo 06.45 ( 200 m od Lidla proti Dečkovi cesti), Migojnice 07.00 in Zabukovica 07.10 uri
in AP Žalec ob 70.00
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288, email: franci.naraks@gmail.com

Objavil Administrator dne sre, 10 avg 2022
tags:

Pohod: Krožna pot po Golteh

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VABI na
KROŽNO POT PO GOLTEH
NEDELJA 07.08.2022


Našo pot pričnemo v nedeljo 07. avgusta 2022 ob 8.30 uri pri Alpskem vrtu na Golteh.
Zbirno mesto: parking Alpskega vrta na Golteh

Pot po Golteh je krožna tematska pot, ki je primerna tako za izkušeni planince, kot za družine z otroki. Pot se prične na terasi hotela Golte, kjer je postavljena spominska tabla, povezana z osamosvojitveno vojno. Od hotela po nekaj korakih pridemo do smerokazov. Usmerimo se za oznakami "pot po Golteh". Prečimo pašno ograjo in za njo še umetno narejen hudournik. pot nadaljujemo navkreber in prečimo trisedežnico in prispemo do spomenika NOB in nato do vrha Medvedjaka. Nadaljujemo naprej po poti, ki poteka po razglednem grebenu in se začne spuščati. Že kmalu nas pot pripelje do umetnega jezera pri katerem stoji gostišče Trije ploti. Naprej se povzpnemo na manjši hribček na vrhu katerega zavijemo levo na brezpotje. Preseneti nas prijetna klopca z lepim razgledom. Kmalu naletimo na kolovoz, ki nas v spustu pripelje do pastirske koče Stari stani. Nadaljujemo ostro desno čez pašno ograjo. Po nekaj korakih hoje od pašne ograje pa nas pot po Golteh usmeri levo navzdol na stezico. Stezica nas skozi redek gozd pripelje do travnika. Oznake nas usmerijo navzgor in kmalu prispemo do jezerca. Po manjši jazi sredi gozda nas pot pripelje na razpotje. Držimo se desne smeri in gremo mimo jame Ledenica. Usmerimo se ostro desno navzdol in se rahlo spuščamo pod slabšo cesto po kateri smo hodili. Pred kočo na planini pot zavije levo in se začne spuščati. Naprej se spuščamo po kolovozu do mesta, kjer nas oznake za pot po Golteh usmerijo desno. Po nekaj korakih pridemo do Ledenice. Naprej se pot ponovno priključi kolovozu in nas pripelje do kapelice, ki se nahaja le 100m od Mozirske koče. Pri kapelici zavijemo levo in po krajšem spustu pridemo do koče. Od koče nadaljujemo po cesti (nazaj), ki nas po krajšem vzponu pripelje do Alpskega vrta. Od Alpskega vrta nadaljujemo po cesti v smeri hotela Golte in žičnice. Od vrta do hotela imamo deset minut hoje po cesti, ki se le rahlo vzpenja. (povzeto po hribi.net)

ČAS HOJE: do 3 ure
OPREMA: palice, primerna planinska obutev
HRANA: iz nahrbtnika, v zelo omejenem obsegu tudi na začasni lokaciji Mozirske koče (GRS postojanka/koča)
DATUM PRIJAVE: do petka 05.08.2022
ODHODI: lasten prevoz
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Nataša - gsm 041 399 749

Objavil Administrator dne pon, 1 avg 2022
tags:

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666