header photo

Izleti in pohodi

Pohod po Šisernikovi poti od Dravogradu do Slovenj Gradca

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
v soboto, 24.februarja 2024
Pohod po Šisernikovi poti od Dravogradu do Slovenj Gradca


Vabim vas na planinski pohod po Šisernikovi poti od Dravograda do Slovenj Gradca. Pohod je tradicionalni in traja okoli 6 ur. Na poti pripravijo domačini postojanke kjer se lahko malo okrepimo s pecivom, čajem in še čem.

Štart je v Dravogradu na Želežniški postaji kjer se usmerimo proti Bukovju. Nadaljujemo proti kmetiji Ošlovnik in naprej do Cviterškega sedla. Kmalu pridemo do najvišje točke Dobnikovo sedlo in potem nadaljujemo proti Kremžarjevem vrhu. Od tam sestopimo proti Legnu do našega cilja.
Prijavnine za pohod ni. Oprema za pohod je običajna zimska – primerna oblačila, dobri planinski čevlji, palice in seveda malica z zlato rezervo.

Dobimo se na parkirišču pred trgovino Mercator in hotelom v Žalcu v soboto 24.2.2024 ob 7 uri. Z svojimi vozili se bomo odpravili do izhodišča v Dravogradu. Organiziran bo tudi povratni prevoz.

INFORMACIJE IN PRIJAVE: Miran Puc 031 640 240, email: miranpuc971@gmail.com

Objavil Administrator dne čet, 22 feb 2024
tags:

Pohod: Po okolici Planinskega polja

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVIICA
te vabi na izlet/pohod
» l j u b i t e l j e v č e t r t k o v »
po okolici Planinskega polja
v četrtek, 15.02.2024
Planinsko polje Grmada


Pred nami je zanimiv 149. pohod, ko bomo dosegli tudi visoko udeležbo 11.000 udeleženke-ca. Zanimivo in z lepimi dogodki povezano pot bomo izvedli v želji spoznavanja zanimivosti, gora, rastlinstva in živali območja kamor smo namenjeni.

In kam nas pelje pot tokrat ?
Tokrat gremo v območje Planinskega polja, ki predstavlja lep primer kraškega polja, polja ki je zadnje v porečju Ljubljanice. Območje zagotavlja pomemben življenski prostor številnim živalskim in rastlinskim vrstam. Morda kot zanimivost na njegovem območju je kar 78 različnih vrst metuljev ( strašničin modrin, petelinček in grintavčev pisanček ). Zato sodi v zavarovano območje Natura 2000.
Na današnjem pohodu bomo povzpeli na Grmado 873 m visok vrh, od koder je lep razgled po planinskem polju, na Krim, Slivnico, Logaško planoto in še kam. Seveda pa si bomo skupaj ogledali še ruševine gradu Hošperk ( Haasberg ) katerega nastanek datira iz 17. stoletja.
Kot je že v navadi se bomo na avtobusu dogovorili o variantah našega pohoda in sprehoda in za vsa kakor našli primerno varianto .

Kdaj se dobimo? Kot vedno doslej, tretji četrtek v mesecu to, je 15. februarja 2024 na dosedanjih vstopnih postajah, kot so navedene tudi v časovnici.

ČAS HOJE: od 1 do 3,5 ure
OPREMA: primerna obutev – planinski čevlji, dereze so v tem času sestavni del opreme, oblačila primerna vremenu, pokrivalo, pohodne palice, osvežujoč napitek in še kaj…..
HRANA: iz nahrbtnika in gostinskem lokalu na poti
DATUM PRIJAVE: do torka 13.02.2024 oziroma do zasedbe mest na avtobusu
ODHODI: Celje na AP Nova vas ( 3 ) - pred garažno hišo 07.30 ( 200 m od Lidla proti Dečkovi cesti), Migojnice 07.50 in Zabukovica 08.00 uri
in AP Žalec ob 08.00
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288, email: franci.naraks@gmail.com

Objavil Administrator dne pet, 9 feb 2024
tags:

Prešernov pohod na Gozdnik

Planinsko društvo Zabukovica
Mladinski odsek
Vabi na
Prešernov pohod na Gozdnik


Dobimo se: 8.2.2024 ob 17.02 na parkirišču pri Lovskem domu na Gozdniku.
Sestopimo na izhodišče vzpona. 

Pot je v nočnih in zimskih razmerah dokaj zahtevna, hodi se v planinskem koraku
Oblačila primerna vremenu, letnemu času, nočnemu času, priporočene palice, hrana in pijača iz nahrbtnika.

Obvezna čelna svetilka in rezervne baterije, pohodni visoki čevlji… Priporočena dobra volja za nočni korak… Na poti NI koče, samo bivak na Gozdniku.

Medvedi spijo

Prijave do 7.2.2024 na gsm: 041-239-983 Andrej ali na andrej.kaktus@gmail.com

p.s. s sabo lahko vzameš tudi knjižico po »S« poti, saj sta na poti na voljo dva žiga

Objavil Administrator dne pet, 9 feb 2024
tags:

19. spominski PREŠERNOV POHOD

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
Vodniški odsek
te VABI
na 19. spominski PREŠERNOV POHOD,
v četrtek, 08. februarja 2024.

Tokrat se bomo podali v Tešanovce pri Moravskih Toplicah, kjer bodo aktivni prostovoljci iz različnih domačih društev pripravili že 19. PREŠERNOV pohod.

Na okrog 12 km dolgi krožni poti bomo spoznavali tipične obcestne panonske vasice in vinorodni Jelovškov breg, kjer bomo prisluhnili kratki proslavi v spomin in v čast našemu največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu in njemu in sebi tudi nazdravili z rujno kapljico.

Čisto preprosto in spontano se bodo z recitali, s pesmimi in drugimi točkami spomnili Franceta Prešerna pohodniki sami.

Za okrepčilo med potjo in na koncu bodo poskrbeli marljivi organizatorji, prispevek za pohod bo 12 evrov. Po topli malici nas bo že po tradiciji zabaval Duo Nostalgija z znanim »Tešanovskim« Mišom Kovačem.

Oprema naj bo primerna zimskemu času in vremenskim razmeram, v nahrbtniku naj ne manjkata malica in železna rezerva, vsekakor pa naj ne manjka obilo dobre volje.

Zaradi organizacije prevoza se prijavite pri organizacijskem vodji Bogomilu Polavder-Milanu, vodnik PZS, na 030 650 828, obvezno do vključno torka, 06.02.2024.

Objavil Administrator dne pet, 9 feb 2024
tags:

Pohod: Po Nežini poti na Kum

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
Vodniški odsek
te vabi na planiran
planinski zimski pohod po »NEŽINI poti« na KUM,
ki se bo dogajal v nedeljo, 21.01.2024,
ravno na praznik-god sv. Neže.

Zbrali se bomo ob 8.uri v Žalcu na parkirišču med hotelom in Žano, od koder se bomo z osebnimi vozili prepeljali v Radeče in naprej do parkirišča v Sopoti.

Za pohodno pot bomo potrebovali slabe 4 ure umirjene hoje brez vštetih vmesnih postankov. Za tehnično lahko pot je potrebna pohodniška oprema vremenu primerna. Prehrana naj bo iz nahrbtnika, možnost toplega obroka bo tudi v planinskem domu na vrhu Kuma.

Zaradi organizacije prevoza so prijave obvezne do vključno petka, 19.januarja 2024 pri organizacijskem vodji Bogomilu Polavder-Milanu, vodnik PZS, na 030-650-828.

 

Objavil Administrator dne pon, 15 jan 2024
tags:

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666