header photo

Izleti in pohodi

Pohod: Prisojnik

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA, ŠEMPETER, ŽALEC in LIBOJE
VABIJO VSE LJUBITELJE GORA NA
Prisojnik (2.547 m),
v soboto, 11. 8. 2018 ob 04.00 uri

Zberemo se na parkirišču trgovine Mercator, od koder se z izrednim avtobusom odpeljemo proti Vršiču, kjer se prične naša hoja. Izhodišče vseh skupin je Tičarjev dom.

Razdelili se bomo v dve ali tri skupine. Prva skupina se bo na vrh podala po ZELO ZAHTEVNI Kopiščarjevi poti. Za na vrh bo potrebovala dobre 4 ure hoje, saj bo premagala dobrih 900 višinskih metrov. Udeleženci morajo biti dobro kondicijsko pripravljeni. Poleg dobrih planinskih čevljev in primernih oblačil rabijo še obvezno varovalni trojček (čelado, varnostni pas in samovarovalni komplet). Vrača se po slovenski poti (3,5 h).

Druga skupina bo šla po Grebenski poti. Tudi ta pot je ZELO ZAHTEVNA. Hodi se približno 3,5 ure. Tudi za to turo se, poleg kondicije in obleke ter obutve, priporoča čelada. Tudi ta skupina se bo vračala po slovenski poti (3,5 ure).

Tretja skupina bo šla po najlažji, slovenski poti, ki je označena kot ZAHTEVNA in traja na vsako stran 3,5 ure.

Hrana in pijača iz nahrbtnika, ob povratku možnost hrane in pijače na kočah. Ne pozabite dnevnik Slovenske planinske poti in dnevnik vrhovi prijateljstva, saj je Prisojnik v obeh dnevnikih. 

Za lažjo odločitev si lahko poti ogledate na spletni strani Hribi.net, Prisojnik, kjer so opisane in s slikami prikazane vse poti. Odločitev bo lažja.

Prijave zbiramo do  8.8.2018  oz. do zasedbe avtobusa na telefon

  • Silvo   031 501 244
  • Cveto 041 740 753

Objavil Administrator dne Wed, 1 Aug 2018
tags:

Pohod: Krožna pot Golte

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VABI na
KROŽNO POT GOLTE
NEDELJA 05.08.2018

Našo pot pričnemo v nedeljo 05. avgusta 2018 ob 8.30 uri pri hotelu na Golteh.

Zbirno mesto: Parkirišče pizzerije na rondoju v Mozirju ob 8.00 od koder se z lastnimi vozili  v skupini odpeljemo po cesti do hotela na Golteh.

Pot po Golteh je krožna tematska pot, ki je primerna tako za izkušeni planince, kot za družine z otroki. Pot se prične na terasi hotela Golte, kjer je postavljena spominska tabla, povezana z osamosvojitveno vojno. Od hotela po nekaj korakih pridemo do smerokazov. Usmerimo se za oznakami "pot po Golteh". Prečimo pašno ograjo in za njo še umetno narejen hudournik. pot nadaljujemo navkreber in prečimo trisedežnico in prispemo do spomenika NOB in nato do vrha Medvedjaka. Nadaljujemo naprej po poti, ki poteka po razglednem grebenu in se začne spuščati. Že kmalu nas pot pripelje do umetnega jezera pri katerem stoji gostišče Trije ploti. Naprej se povzpnemo na manjši hribček na vrhu katerega zavijemo levo na brezpotje. Preseneti nas prijetna klopca z lepim razgledom. Kmalu naletimo na kolovoz, ki nas v spustu pripelje do pastirske koče Stari stani. Nadaljujemo ostro desno čez pašno ograjo. Po nekaj korakih hoje od pašne ograje pa nas pot po Golteh usmeri levo navzdol na stezico. Stezica nas skozi redek gozd pripelje do travnika. Oznake nas usmerijo navzgor in kmalu prispemo do jezerca. Po manjši jazi sredi gozda nas pot pripelje na razpotje. Držimo se desne smeri in gremo mimo jame Ledenica. Usmerimo se ostro desno navzdol in se rahlo spuščamo pod slabšo cesto po kateri smo hodili. Pred kočo na planini pot zavije levo in se začne spuščati. Naprej se spuščamo po kolovozu do mesta, kjer nas oznake za pot po Golteh usmerijo desno. Po nekaj korakih pridemo do Ledenice. Naprej se pot ponovno priključi kolovozu in nas pripelje do kapelice, ki se nahaja le 100m od Mozirske koče. Pri kapelici zavijemo levo in po krajšem spustu pridemo do koče. Od koče nadaljujemo po cesti (nazaj), ki nas po krajšem vzponu pripelje do Alpskega vrta. Od Alpskega vrta nadaljujemo po cesti v smeri hotela Golte in žičnice. Od vrta do hotela imamo deset minut hoje po cesti, ki se le rahlo vzpenja. (povzeto po hribi.net)

ČAS HOJE: do 3 ure
OPREMA:  palice, primerna planinska obutev
HRANA: iz nahrbtnika,  na planinskem domu na Mozirski koči
DATUM PRIJAVE: do četrtka  02.08.2018
ODHODI: lasten prevoz
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Nataša - gsm 041 399 749

Objavil Administrator dne Wed, 1 Aug 2018
tags:

Pohod: Viševnik in Veliki Draški vrh

Planinsko društvo Zabukovica
vabi na planinsko turo na
Viševnik (2050 m) in Veliki Draški vrh (2240 m)
v nedeljo 3. 6. 2018

Odhod: Ob 5.45 uri na parkirišču pred trgovino Spar v Žalcu, kjer se bomo razporedili po avtomobilih in odpeljali do izhodišča na Rudno polje na Pokljuki. Predvidoma sta 2 uri vožnje.

Prevoz: lastni
Potrebna oprema: Pohodni čevlji z rebrastim podplatom, nahrbtnik, hrana in pijača iz nahrbtnika, čelada, samovarovalni komplet in plezalni pas, sončna očala, pokrivalo za glavo, sončna krema, pohodne palice.
Povratek v dolino: Predvidoma okoli 17.00 ure.
Zahtevnost ture: Zahtevna in kondicijsko naporna tura. Do Viševnika lahka kopna tura, zViševnika preko Srenjskega prevala in prečenje pod Malim Draškim vrhom na Veliki Draški vrhzahtevna tura z nekaj malega jeklenicami in izpostavljenim pobočjem Malega Draškega vrha,zato je potreben zanesljiv korak.
Prijave: Katja Petrovec: kpetrovec@gmail.com, telefon: 040 602 997. Do petka, 1. 6. 2018. V primeru slabega vremena tura odpade.
Hrana in pijača: iz nahrbtnika
Čas hoje:

  • Rudno Polje – Viševnik 2 uri
  • Viševnik – Srenjski preval 30 minut
  • Srenjski preval – Veliki Draški vrh 2 uri
  • Veliki Draški vrh – Rudno polje 3 ure
  • Skupaj 8-9 ur

Objavil Administrator dne Sun, 27 May 2018
tags:

Pohod: Klomnock in Rosennock

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA VABI
PO VRHOVIH PRIJATELJST
Klomnock in Rosennock 
v soboto 26. maja 2018

Na Rosennock 2440 se bomo povzpeli od koče Erlacher 1636, hoje na vrh je 3 ure, sestop po poti vzpona . Na Klomnock 2326 pa potrebujemo 1.5 ure , sestop po poti vzpona.

ČAS HOJE: od 8-9 ur, zahtevna
OPREMA: dobro uhojeni čevlji, pohodne palice, zaščita proti soncu in dereze.
HRANA: iz nahrbtnika
DATUM PRIJAVE: četrtka 24.5.2018
ODHODI: Migojnice ob 4 uri
PREVOZ: Lastni prevoz
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Srečko ČULK 031 344-333

Objavil Administrator dne Sun, 27 May 2018
tags:

Pohod: med Smrekovcem in Raduho

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VODNIŠKI ODSEK  vas vabi
na že 39. tradicionalni pohod:
Ljubenske RASTKE (547 mnm)
Tratnik-bolnišnica TRATE
Veliki TRAVNIK (1637 mnm)
planinska koča Travnik (1548 mnm)
Ljubenske RASTKE (547 mnm)
ki bo v nedeljo, 20. maja 2018.

Na naše potepanje se bomo podali ob 6,00 uri zjutraj iz Zabukovice, ob 6,05 uri iz Migojnic in ob 6,15 uri iz AP Žalec. Po dogovoru lahko koga poberemo tudi kje drugje ob poti.

S hojo bomo pričeli okrog 7,00 ure v Ljubenskih Rastkah in mimo Tratnikove domačije nadaljevali do partizanske bolnišnice Trate (včasih imenovana tudi »Celje«), kjer bo ob 10. uri priložnostna proslava. Tu se nahaja tudi žig poti po XIV. diviziji. 

Markirana pot nas bo dalje vodila v smeri V. Travnika, povzpeli se bomo na razgledni stolp na vrhu V. Travnika in v lahkem spustu po planini prišli do planinske koče Travnik. Tu bo daljši počitek in druženje z ostalimi pohodniki.

Sledil bo spust mimo lovske koče v dolino potoka Žep na jutranje izhodišče v Ljubenskih Rastkah. Skupaj se bo nabralo za okrog  7 ur hoje brez vštetih postankov, premagali bomo okrog 1090 višinskih metrov vzpona in enako tudi spusta. 

Oprema naj bo primerna vremenskim razmeram, hrana iz nahrbtnika in v koči na Travniku. Kdor že ima izkaznico pohoda jo naj vzame s seboj, ostali jo boste dobili na štartu v Ljubenskih Rastkah.

Zaradi organizacije prevoza so prijave obvezne pri PLV Franciju Naraks  na telefon 041-763-288 čimprej oz. do vključno četrtka zvečer, 17.05.2018.

Objavil Administrator dne Tue, 15 May 2018
tags:

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Veligošek Andrej, GSM: 041 239 983