header photo

Izleti in pohodi

Pohod: Srebotnik (700 mnm)

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VABI NA POHOD NA
Srebotnik – 700m
v nedeljo 15.maj 2022

Srebotnik je rahlo poraščen vrh, ki se nahaja južno od Celja in Štor v Posavskem hribovju. Z vrha, ki ima vpisno skrinjico in manjšo klop je lep razgled na bližnji Tolsti vrh. Srebotnik pa je kljub skromni višini, strma in na eno stran prepadna gora. 

Opis poti: Z izhodišča nas kažipoti za Hudičev graben usmerijo najprej na cesto mimo podpornega zidu nazaj proti Celju, že čez nekaj korakov pa ostro v levo na kolovoz, ki vodi v gozd. Sledimo markirani gozdni poti vse do naslednjega razpotja ob robu gozda. Nadaljujemo naravnost po gozdni cesti ob domačijah. Nekoliko višje se v levo odcepi ožja gozdna pot, ki se prične nekoliko bolj strmo vzpenjati. V zadnjem delu poti strmina popusti. na vrhu pa nas pričaka čudovit razgled praktično na vse strani neba Iz vrha se proti izhodišču vrnemo po isti poti

ČAS HOJE: 1 do 2 uri
OPREMA: dobro uhojeni čevlji, pohodne palice(po želji) in zaščita pred KLOPI!
HRANA: iz nahrbtnika
ZBOR in PREVOZ: Zbrali se bomo ob 8.00 uri na parkirišču OŠ Griže, kjer bomo napolnili avtomobile in se odpravili proti Celju.
DATUM PRIJAVE: do petka 13.5.2022, 20:00 ure
INFORMACIJE IN PRIJAVE: TILEN PADER 031-356-469


Objavil Administrator dne tor, 10 maj 2022
tags:

Pohod: Na Gomilo (352m)

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
te vabi na izlet
» l j u b i t e l j e v č e t r t k o v »
v četrtek, 19. maja 2022
» na Gomilo 352 mnv »

Naš majski izlet je tokrat v Slovenskih goricah, na Gomilo 352 mnv, ki predstavlja najvišji vrh na vzhodnem delu goric. Velja za čudovito razgledno točko, kjer se nam bo odprl lep razgled po Slovenskih goricah. Na jug proti Ptujskemu polju, Halozam Boču, Donački gori pa vse, do Medvednice. Seveda ne smemo pozabiti še na zelo lep pogled proti Murski Soboti in Prekmurju in ne nazadnje tudi proti Pohorju. Kako bomo prišli do Gomile? Iz Sakušaka, kjer je tudi muzej Janeza Puha , svetovno znanega izumitelja. Pod strokovnim vodstvom si bomo ogledali muzej. Plačilo za ogled znaša 3 € po udeležencu .Po ogledu muzeja pa se bomo odpravili po delu prekmurske poti do Gomile. Za pot bomo potrebovali dobro uro hoda, pri tem pa uživali v opazovanju zanimivosti in značilnosti tega dela Slovenije. Gomila je tudi kontrolna točka Prekmurske planinske poti, pa poti kurirjev in vezistov, zato ne pozabite s sabo vzeti knjižice omenjenih poti. Toliko za uvodne informacije, vse ostalo pa se bomo dogovorili, kot vedno med vožnjo z avtobusom. Vmesni postanek za kavo bo na poti Sakošaku.
Po navodilu in priporočilu NIJZ je na avtobusu priporočljiva uporaba zaščitne maske.

ČAS HOJE: od 1 ure do 3 ure
OPREMA: primerna obutev, oblačila primerna vremenu, dežnik, pohodne palice,
osvežujoč napitek.
HRANA: iz nahrbtnika ali v gostinskem lokalu na poti
Veselimo se druženja in prijateljevanja z vami.
DATUM PRIJAVE: do torka 17. maja 2022 oziroma do zasedbe avtobusa
ODHODI: Celje na AP Nova vas ( 3 )- pred garažno hišo 06.45 ( 200 m od Lidla proti Dečkovi cesti), AP Žalec 07.00, Migojnice 07.05 in Zabukovica 07.10 uri
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288; email: franci.naraks@gmail.com

Objavil Administrator dne čet, 5 maj 2022
tags:

Pohod: "Jamniški Primož"

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
te vabi na izlet
» l j u b i t e l j e v č e t r t k o v »
v četrtek, 21. april 2022
» na Jamniški Primož »


Naš izlet je tokrat na Gorenjsko, na robu vzhodnega pobočja Jelovice. Gremo na jamniški sv. Primož in Felicijan 834 mnv, ki velja za čudovito razgledno točko, ki se predstavlja kot balkon nad Gorenjsko. Tu se nam bo odprl lep razgled po gorenjski ravnini, Savinjsko-Kamniških Alpah, Karavankah in delu Škofjeloškega hribovja. Kako bomo prišli do Sv. Primoža in Felicijana? Iz Krope , ki velja za sinonim žebljarstva v Sloveniji. . Tu si bomo ogledali muzej in ostale znamenitosti kraja. Zatem pa se bomo podali na pot s trškega jedra proti Primožu. Toliko za uvodne informacije, vse ostalo pa se bomo dogovorili, kot vedno med vožnjo z avtobusom. Vmesni postanek za kavo bo na poti proti Kropi.

Vsekakor naj ne bo odveč tudi opozorilo, da je potrebno pri našem druženju in planinskem izletu natančno in dosledno upoštevati navodila in priporočila NIJZ. Na avtobusu je obvezna zaščitna maska. V primeru zaostrenih razmer vas bomo ob morebitni spremembah dodatno obveščali .

ČAS HOJE: od 1 ure do 3 ure
OPREMA: primerna obutev, oblačila primerna vremenu, dežnik, pohodne palice,
osvežujoč napitek.
HRANA: iz nahrbtnika ali v gostinskem lokalu na poti
Veselimo se druženja in prijateljevanja z vami.
DATUM PRIJAVE: do torka 19. aprila 2022 oziroma do zasedbe avtobusa
ODHODI: Celje na AP Nova vas ( 3 )- pred garažno hišo 07.50 ( 200 m od Lidla proti Dečkovi cesti), AP Žalec 08.00, Migojnice 08.05 in Zabukovica 08.10 uri
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288, email: franci.naraks@gmail.com

Objavil Administrator dne pon, 11 apr 2022
tags:

23. tradicionalni pohod na Malo goro (1034 m n. m)

 

Planinski društvi Šempeter v Savinjski dolini in Zabukovica
te na praznični ponedeljek, 18. 4. 2022, ob 6.00 uri, skupaj vabita na 23. tradicionalni pohod na Malo goro (1034 m n. m),
ki predstavlja »simbol trdega dela in lepih spominov«.

 

Z našo hojo bomo pričeli na manjšem parkirišču nad Lokavcem pod tuneli, naprej Predmeja (883 nm). Markirana »Srednje čavenska pot« (domačini so jo včasih imenovali tudi Bošnarska pot) nas bo vodila skozi gozd, dalje preko razglednega kamnitega sveta in spet preko gozda do Male gore. Do tu bomo hodili okrog dve uri. Pri planinski koči na Mali gori bo ob 11. uri pozdrav pohodnikom, krajši program in prijetno druženje ob zvokih harmonike.

Ob lepem vremenu bomo iz Male gore in Čavna občudovali Kras, Furlansko nižino, pod nami Vipavsko nižino in na vzhodu onstran Nanosa notranjost Slovenije.

Po daljšem postanku in prijetnem druženju z ostalimi pohodniki in domačimi planinci PS Kamnje, s katerimi smo pred leti stkali prijateljske vezi, bomo pot nadaljevali v smeri Čavna do planinske koče Antona Bavčerja (1242 n. m ). Za ta del strme poti bomo porabili slabo uro hoje. Počitek pri koči nam bo dal novih moči.

Po dogovoru se bomo spustili v smeri Lokavca ali Predmeje in se po okrog petih urah skupne prijetne hoje ponovno usedli na avtobus.

Zbor vseh prijavljenih udeležencev bo v ponedeljek, 18. aprila 2022, ob 6. uri pri trgovini Mercator v Šempetru. Vsak udeleženec se pohoda udeleži na lastno odgovornost, pohod bo ob vsakem vremenu. Oprema naj bo primerna kraškim vremenskim razmeram, dobri pohodni čevlji so nuja, v nahrbtniku naj ne manjka malica, dovolj tekočine, vetrovka, pelerina, kapa,…pa seveda »železna rezerva«. Zelo priporočljive so pohodne palice. Možnost toplega obroka bo v planinskih kočah na Mali gori in Čavnu.

Prijave so zaradi organizacije prevoza obvezne do vključno petka,15. aprila 2022, oz. do zasedbe mest na avtobusu pri org. vodji Črepinšek Silvu - 031 501 244; za vodenje po markiranih poteh bomo poskrbeli Polavder Bogomil-Milan in ekipa PLV.

 

Objavil Administrator dne pon, 11 apr 2022
tags:

Pohod: Kamnik 861m

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VABI NA POHOD NA
 KAMNIK – 861m
v soboto 9 . april 2022

Kamnik ali Veliki vrh je strma gora v Posavskem hribovju. Na vrhu stoji majhen bivak Stanka Kotnika, ki nam nudi zavetje v primeru nevihte ali močnega vetra. Razgled z vrha, delno zakriva gozd, zato je ta omejen na bližnje vrhove, kjer lahko opazimo Gozdnik, Mrzlico in Golavo.

Opis poti: Vzpon na Kamnik bomo začeli, na prevalu med Hom-om in Kamnik-om kjer bomo na majhnem parkirišču parkirali. Pot bomo nadaljevali proti majhnem zaselku, kjer bomo prispeli do razcepa in pot nadaljevali proti Kamniku. Nato pa bomo po zmerni strmi poti nadaljevali do vrha. Med vzponom si bomo lahko ogledali tudi plezališče. Na vrhu nas bo pričakal bivak in lep razgled na okoliške hribe. Po osvojenem vrhu se bomo po isti poti spustili do našega izhodišča.

ČAS HOJE: 1 do 2 uri
OPREMA: dobro uhojeni čevlji, pohodne palice(po želji) in zaščita pred KLOPI!
HRANA: iz nahrbtnika
ZBOR in PREVOZ: Zbrali se bomo ob 8.00 uri na prevalu med Hom-om in Kamnik-om.
DATUM PRIJAVE: do petka 8.4.2022, 20:00 ure
INFORMACIJE IN PRIJAVE: TILEN PADER 031-356-469

 

V primeru slabega vremena bo pohod prestavljen

Objavil Administrator dne čet, 31 mar 2022
tags:

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Veligošek Andrej, GSM: 041 239 983