header photo

Izleti in pohodi

Izlet: » jesen v okolici KAMNIKA »

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
» LJUBITELJI ČETRTKOV »
te vabi
na izlet » jesen v okolici KAMNIKA »
v četrtek 15.11.2018

Naš izlet 93. po vrsti, začenjamo kot predzadnji planinski potep v letošnji jeseni v okolico Kamnika.

Začeli bomo v Mekinjah, kjer bi si ogledali muzej - samostan Uršulink . Tu nas bo prijazna kustosinja seznanila z zgodovino in tudi z načrti nadaljnjega razvoja in ureditve samostana. Po ogledu bomo našo pot nadaljevali proti domu v Kamniški Bistrici.

Od tu se nam bo odprl lep razgled na venec Kamniških Alp, ki obkroža dolino. Ko se bomo ozrli v ozki dolini Sedelščka in Kamniške Bele, bomo videli pobočja Rigeljca in Mešenika, pa zahodna pobočja Velike planine, na jugu pa zakrivajo širši razgled vzhodna pobočja Mokrice iz skupine Krvavca. Na zahodu pa se nad dolino dvigajo pobočja Kalškega grebena. Zagotovo pa vam bo ostal v spominu pogled na osrčje Kamniških Alp, kjer se za visokim robom Velikih Podov kažejo, Skuta, Štruca, Mlinarsko sedlo in vrh Grintovca, ter mogočno južno ostenje Brane. 

Prva skupina bo odšla po Koželjevi poti do Kamniške Bistrice. Pot je slikovita in zanimiva, zanjo bomo potrebovali 2,5 do 3 ure nenaporne hoje. Druga skupina pa si bo lahko iz Kamniške Bistrice izbrala dva ogleda po izboru ponujenem spodaj in sicer:

  • izvir Kamniške Bistrice, pri koči,
  • vintgar Predoselj z naravnim mostom prek Kamniške Bistrice - 20 minut,
  • spominski park ponesrečenim v Kamniških in Savinjskih Alpah - 20 minut,
  • plečnikov lovski dvorec - 10 min.

Če boste želeli, se bi lahko nazaj grede sprehodili tudi skozi staro mestno jedro Kamnika. Tako kot vedno se bomo o vseh podrobnostih poteka poti dogovorili na avtobusu.

Domov se vračamo v poznih popoldanskih urah.

Veselimo se druženja in prijateljevanja z vami.

ČAS HOJE: od 3 do 4 ure
OPREMA: primerna obutev – planinski čevlji, oblačila primerna vremenu, pohodne palice, osvežujoč napitek,
HRANA: iz nahrbtnika in topli obrok v planisnki koči ali gostinskem lokalu ob poti
DATUM PRIJAVE:  do 13.11. 2018 oziroma do zasedbe avtobusa
ODHODI:  Celje nasproti parkirišča ( Lidl ) na AP Nova vas ( 3 ) 07.00, AP Žalec 07.00, Migojnice 07.10 in Zabukovica 07.20 uri
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288email: franci.naraks@gmail.com

Objavil Administrator dne Tue, 6 Nov 2018
tags:

XV. nočni pohod ob dnevu reformacije na Hom

MLADINSKI ODSEK
PLANINSKEGA DRUŠTVA ZABUKOVICA
vabi na
XV. nočni pohod ob dnevu reformacije na Hom
dne 31. oktober 2018

ZBIRNO MESTO:
Start bo ob 1700 izpred planinske sobe v Migojnicah (nasproti gasilskega doma).

POTEK POHODA:
Pot nas bo vodila na planinsko postojanko na Homu, od koder je v lepem vremenu čudovit razgled na Savinjsko dolino. Čiste hoje je približno za 2 uri, zato je pohod primeren za vsakogar.

Na Homu bo možnost toplega obroka. Kot vsako leto bo tudi tokrat oskrbnik Andrej pripravil nekaj dobrega za v naše želodčke J

Po končanem druženju se skupaj vrnemo do izhodišča.

OSEBNA OPREMA:
Dobro uhojeni planinski čevlji, svetilka (priporočam čelno), pohodne palice in vremenu primerna oblačila.

PRIJAVE:
So zaželjene, sprejema jih vodnik Sašo Maček (040-587-188).

 

Objavil Administrator dne Tue, 6 Nov 2018
tags:

Pohod: Goli vrh (1787 mnm)

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VODNIŠKI ODSEK
vas vabi
v nedeljo, 28.oktobra 2018,

na v letnem planu VO PD Zabukovica najavljeno planinsko turo na GOLI VRH (1787 mnm) nad Zgornjim  Jezerskim, moto: »veselo in sproščeno v jeseni med zlate macesne«!

Na naše potepanje se bomo podali ob 5,00 uri zjutraj iz Zabukovice, ob 5,05 uri iz Migojnic in ob 5,10 uri iz AP Žalec. Po dogovoru lahko koga poberemo tudi drugje.

Naš  pohod bomo pričeli v Ravenski Kočni (1000 mnm) in se po gozdni precej vijugasti markirani poti povzpeli do gole Jenkove planine. Po počitku za malico bomo svojo pot nadaljevali po avstrijski strani v smeri  »Goli 615« in se povzpeli od zadaj na vrh, Goli vrh.

Privoščili si bomo poležavanje , si vzeli čas za fotke in se obogatili z razgledom 360 stopinj daleč naokoli, nato pa se spustili po slovenski strani nazaj na Jenkovo planino in spust opravili po že od zjutraj poznani poti v Ravensko Kočno. Skupaj se bo nabralo za cca 5 ur skupne, ne prehitre hoje, višinske razlike bo 800 m gor in ponovno enako dol. V primeru večjih snežnih padavin bo tura odpovedana. Oprema naj bo primerna vremenskim pogojem, v tem času lahko vladajo tu že zimske razmere;  hrana iz nahrbtnika, možnost obilne porcije prehrane v gostišču ob Planšarskem jezeru. Ne pozabite na »železno rezervo« in tekoče zadeve. Ker se bomo gibali tudi v avstrijskem področju so nujne osebne izkaznice ali potni list.

Zaradi organizacije prevoza so prijave obvezne pri PLV- PZS Bogomilu Polavder-Milanu čimprej oz. do vključno četrtka zvečer, 25. oktobra 2018.

milan.polavder@gmail.com; 041 688 055

Objavil Administrator dne Tue, 23 Oct 2018
tags:

Pohod: Turska gora (2251 m)

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VABI NA
Tursko goro 2251 m
v soboto 6. oktobra 2018

 Turska gora se dviga v glavnem grebenu Grintovcev med Brano in Rinkami. Nanjo je speljana markirana pot s Kamniškega na Kokrsko sedlo, mi se nanjo odpravljamo iz izhodišča pod slapom Rinka in pot nadaljujemo mimo Frischaufovega doma na Okrešlju do Turskega žleba. Pri prečenju navpičnih sten je nevarnost proženja kamenja, zato je na tem delu uporaba čelad obvezna. Po strmem vzponu po gruščnatem površju nas pot pripelje do razpotja, kjer zavijemo levo v smeri Turske gore in po nekaj klinih dosežemo greben, ki mu sledimo do vrha. Po 4.5-urnem vzponu sledi spust skozi naravno okno Sod brez dna in strmo škrbino Kotliči. Pri spuščanju do Doma na Okrešlju prečimo več melišč ter se po štirih urah hoje vrnemo na izhodišče.

Tura v primeru slabega vremena odpade.

ČAS HOJE:  8.5 h, zelo zahtevna pot
OPREMA: pohodna obutev, oblačila primerna vremenju, samovrovalni sestav (čelada, samovarovalni komplet, rokavice)
HRANA: iz nahrbtnika
ROK PRIJAVE: do sobote  30. 9. 2018
ODHOD: Migojnice, gasilski dom ob 5.00 h
PREVOZ: lasten prevoz
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Cveto Jančič, 041 740 753

Objavil Administrator dne Fri, 28 Sep 2018
tags:

Pohod: 2. dan Smrekovca

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VODNIŠKI ODSEK in
ODSEK ZA VARSTVO NARAVE 
vas vabi

na prireditev in pohod, ki se bo zgodil in kjer se bo dogajal 2. dan SMREKOVCA,

v nedeljo, 23. septembra 2018, v izvedbi »Naravovarstvene zveze Smrekovec«.

V programu planinskih aktivnosti VO PD Zabukovica bi moral v septembru izvesti planinsko turo na Kurji vrh (60 vrhov za 60 let PD Zabukovica); ker mi zaradi tehničnih ovir to ni dano, vas na zgoraj navedeni dan vabim na Smrekovec.

Izhodišče pohoda bo ob 7,30 pri OŠ Ljubno ob Savinji, od koder bomo organizirano odšli na Smrekovec od Atelška čez Pinturjevo. Po prihodu na Smrekovec se bo tam dogajalo marsikaj zanimivega; kulturni program, predstavitev članic zveze z naravovarstvenimi vsebinami, gobarska razstava, pozdrav županov in organizatorjev, druženje z glasbenimi gosti,  smrekovška enolončnica,…..

Na naše potepanje se bomo podali ob 6,15 uri zjutraj iz Zabukovice, ob 6,20 uri iz Migojnic in ob 6,30 uri iz AP Žalec. Po dogovoru lahko koga poberemo tudi drugje. Povabljeni vsi, še posebej VGN in GS.

Oprema naj bo primerna vremenskim razmeram, hrana iz nahrbtnika in v planinskem domu na Smrekovcu. Ne pozabite na »železno rezervo«.

Zaradi organizacije prevoza so prijave obvezne pri PLV- PZS Bogomilu Polavder-Milanu čimprej oz. do vključno petka, 21.septembra 2018.

Nasvidenje in srečno na naših skupnih poteh, Smrekovec vabi !

Objavil Administrator dne Fri, 28 Sep 2018
tags:

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Veligošek Andrej, GSM: 041 239 983