header photo

Izleti in pohodi

Pohod: Križna gora nad Ložem

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
te vabi na izlet
» l j u b i t e l j e v  č e t r t k o v »
na   Križno goro nad Ložem
v četrtek, 18. julija 2019

Smo na začetku poletja, začenjamo z izleti četrtkarjev po uspešno zaključeni seriji 100 izletov, z izleti proti novi stotici.  Začele pa so se tudi šolske počitnice naših in vaših nadobudnežev, bo temu primeren tudi ta izlet četrtkarjev.  Tokratni 101. izlet  je na Križno goro nad Ložem. Vrh, leži na višini 857 nmv.  Z vrha, kjer stoji cerkev svetega Križa je lep razgled po okolici , bližnji Racni gori in Loški dolini, pa tudi proti Snežniku. Kot vedno bomo na vrh odšli v dveh skupinah.

Prva skupina  bo začela svojo pot v Bločicah, od koder bo do vrha potrebovala cca 1,30 ure hoda

Druga skupina pa bo pot začela  pri Križni jami in bo za pot potrebovala 45 minut hoje..

Glede na vaš interes se bomo dogovorili tudi  za morebiten ogled ostankov gradu Lož, kamor bi se povzpeli iz Loža. Za pot potrebujemo cca 20 min. Za vse ostalo pa po dogovoru na licu mesta oziroma na poti z avtobusom. Že uvodoma smo omenili, da je to čas šolskih počitnic zato ne pozabite, da gredo lahko z vami tudi vaši vnuki in vnukinje. Ti nam bodo tako kot vedno doslej polepšali in popestrili naše potepanje po Loški dolini.

Domov se vračamo v poznih popoldanskih urah.

ČAS HOJE: od 1  do 3 ure
OPREMA: primerna obutev, oblačila primerna vremenu, pohodne palice, osvežujoč napitek
HRANA: iz nahrbtnika in topli obrok nekje na poti
DATUM PRIJAVE:  do torka 16.07.2019 oziroma do zasedbe avtobusa
ODHODI:  Celje nasproti parkirišča ( Lidl ) na  AP  Nova vas ( 3 )  06.50,  AP Žalec 07.00,  Migojnice 07.05  in Zabukovica 07.10 uri
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS  041 / 763-288 email: franci.naraks@gmail.com     

Objavil Administrator dne pet, 5 jul 2019
tags:

Pohod: Krvavica 909m

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VABI na
KRVAVICA 909 m
TOREK 25.06.2019

Krvavica je 909m visok vrh, ki se nahaja vzhodno od Čemšeniške planine. Z vrha, ki se strmo spušča na vse strani je lep razgled na Posavsko hribovje in del Kamniško Savinjskih Alp. Vrh ima vpisno skrinjico s knjigo in žigom. Je na seznamu vrhov v knjižici 60 vrhov ob 60 letnici PD Zabukovica
Na Krvavico gremo po poti skozi okno in se vračamo mimo Zajčeve koče.

Našo pot pričnemo v torek 25. junija 2019 ob 8.30 uri v Lokah pri Ojstriški vasi.

Kako do izhodišča: Naprej se peljemo skozi Ojstriško vas do kraja Tabor, od tam pa nadaljujemo v smeri vasi Loke. V Lokah pridemo na križišče, kjer nadaljujemo naravnost (levo Zajčeva koča) in cesti sedimo do naslednjega križišča, ki se nahaja za vasjo Loke. Tu nadaljujemo naravnost (rahlo levo) v smeri "Presedle" in cesti sledimo do parkirišča na desni strani ceste, ob katerem opazimo planinske oznake za Krvavico.

V primeru slabega vremena tura odpade.
ČAS HOJE: do vrha 1.20 ure in nazaj 2.10 ure
OPREMA:  palice, čelada, primerna planinska obutev
DATUM PRIJAVE: do sobote 22.06.2019
ODHODI: lasten prevoz
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Nataša - gsm 041 399 749

Objavil Administrator dne pet, 28 jun 2019
tags:

Pohod: 100. jubilejni pohod Ljubiteljev četrtkov

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
te vabi na jubilejni 100. izlet
» l j u b i t e l j e v  č e t r t k o v »
na   K O Č E V S K O
v četrtek, 20. junija 2019 
Kočevje z reko Rinžo

Pa smo prišli do jubilejnega  100. Izleta ljubiteljev četrtkov. Skupaj smo se sprehodili po veliko lepih krajih, vrhovih in dolinah, lahko rečemo po vsej Sloveniji. Tako smo bili praktično po vseh pokrajinah naše lepe dežele Slovenije, kjer smo poleg hoje, vzponov na vrhove, ki smo si jih izbrali za naše izlete, ogledali tudi kulturno zgodovinske znamenitosti krajev. Ob vsej raznolikosti in zanimivostim smo ostali zvesti svojemu osnovnemu  poslanstvu in namenu,  to je druženju in gibanju v naravi. 

Kot smo že najavili ob predstavitvi aktivnosti nas četrtkarjev za leto 2019 smo izbrali Kočevsko kot zanimivo destinacijo, za naš  100 izlet ljubiteljev četrtkov. Pred vami so na izbiro tri aktivnosti, tri trase izletov.

Prva krajša bo sprehod okoli rudniškega jezera v Kočevju in ogled znamenitosti Kočevja. Druga aktivnost  bo iz izhodišča  sprehoda, od Kočevja, do Željnske jame in ob jezeru nazaj. Tretja pa bo v Kočevski Rog, do baze 20.  Časovna razporeditev posameznih tras je od 1 ure do 3 ur hoda. Kot običajno se bomo o posameznih poteh in časovnici dogovorili na avtobusu. Zanesljivo pa si boste izbrali sebi in svojim sposobnostim primerno turo.

Predvidevamo vrnitev posameznih skupin najkasneje do 15 ure na izhodišče, kjer bomo imeli tudi topel obrok. Seveda ne gre pozabiti, da bomo poskrbeli tudi za prijetno razpoloženje udeležencev našega izleta .V krajšem kulturnem programu bomo zapeli, na kratko spregovorili o našem druženju in doživetjih na prvih 100 izletih ljubiteljev četrtkov. Zapeli nam bodo naši pevci in pevke z Mojco na čelu, spregovorili pa nam bodo tudi vabljeni gostje. Podelili bomo tudi spominske značke, priznanja in še kaj, kar pa naj sodi med vaša pričakovanja in presenečenje. Po vsem tem se bomo še zavrteli ob prijetni živi glasbi, za katero bodo poskrbeli naši planinski prijatelji iz Griž  - Božo, Janoš in Tilen.

Še kaj ? Ne ! 

Naj vam povemo, da   v r e m e   bo, vi pa prinesite s sabo samo kanček dobre volje kot do sedaj in ne bo vam žal.

ČAS HOJE:  od 1 do 3 ur
OPREMA: primerna obutev, obleka primerna vremenu, ,  pohodne palice in kremo za zaščito proti soncu. 
HRANA: iz nahrbtnika in v gostinskem lokala v Kočevju
DATUM PRIJAVE:  do torka 18.06.2019 oziroma do zasedbe avtobusov
ODHODI:  Celje nasproti parkirišča ( Lidl ) na  AP  Nova vas  06.50,  AP Žalec  07.00,  Migojnice 07.10  in Zabukovica 07.15.
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS  041/763-288 , email: franci.naraks@gmail.com

Objavil Administrator dne tor, 4 jun 2019
tags:

Pohod: Tigrovska spominska krožna pot

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VODNIŠKI ODSEK   
vas vabi 19. tradicionalni pohod po
TIGROVSKI SPOMINSKI KROŽNI POTI, 
ki bo v nedeljo, 09. junija 2019.

Vsakoletni organiziran pohod in prireditev sta posvečena v spomin na organizacijo TIGR, katere člani so se v teh krajih borili za slovenski jezik in slovensko zemljo. 

Na naše potepanje se bomo podali ob 5,45 uri zjutraj iz Zabukovice, ob 5,50 uri iz Migojnic in ob 6,00 uri iz AP Žalec. Po dogovoru lahko koga poberemo tudi drugje. Peljali se bomo mimo Ljubljane, Postojne do Kozine, od tu dalje pa po stari cesti do kraja Ocizla, kjer se bo pohod pričel in tudi končal. 

Po končanem okrog 5 urnem nenapornem pohodu z vmesnimi postanki, brez večjih vzponov (možna je tudi krajša varianta okrog 3 ure), bo prijetno druženje. Na pohodu si bomo ogledali lepote kraškega sveta z kar nekaj naravnimi znamenitosti kot so kraške jame, spodmoli, slapovi, pa tudi nekaj kavern in bunkerjev iz 1. svetovne vojne….. 

Oprema naj bo primerna vremenskim razmeram, dobra obutev, pohodne palice; hrana iz nahrbtnika in na zaključni prireditvi v Ocizli. Ne pozabite na »železno rezervo«.

Zaradi organizacije prevoza so prijave obvezne pri PLV- PZS Bogomilu Polavder-Milanu čimprej oz. do vključno petka, 07. junija do 12.ure.

Objavil Administrator dne tor, 4 jun 2019
tags:

12. tradicionalni pohod od "Starega piskra" do Spomenika talcev

Očina Žalec, Združenje borcev za vrednote NOB Žalec KO GRIŽE, KS Griže, Planinsko društvo Zabukovica, Društvo pohodnikov stari pisker   

Vas vabimo 
na 12. tradicionalni pohod
od  »starega piskra« do Spomenika  talcev pod Gozdnikom
v nedeljo, 26. maja 2019

 Zbor pohodnikov: ob 7.30 pred »Starim piskrom« v Celju

Trasa pohoda: »Stari pisker«–pot ob Savinji–most Kasaze (okrepčilo)-Mirosan-Porance-Zabukovica-spomenik talcev. Trajanje pohoda: cca 3 ure

Ob zaključku pohoda bo ob 12. uri spominska slovesnost pri spomeniku. V programu bodo sodelovali: Godba Zabukovica, KuD Svoboda Griže, OŠ Griže, mešani pevski zbor Griže.

Slavnostni govornik bo
Zvone Dragan
član sveta ZZB za vrednote NOB Slovenije

Po slovesnosti bo pogostitev in prijetno druženje.

Povraten prevoz v Celje bo za pohodnike zagotovljen.

Inform.: Branko: 051/303-486 in Cveto: 041/740-753

Objavil Administrator dne sre, 22 maj 2019
tags:

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Veligošek Andrej, GSM: 041 239 983