header photo

21.planinski pohod na Malo goro

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
Vodniški odsek
vas vabi
na praznični ponedeljek, 02.aprila 2018,
na 21.planinski pohod na Malo goro (1034 mnm)-
»simbol trdega dela in lepih spominov«.

S hojo bomo pričeli v vasi Kamnje (200 mnm), ki leži le dva km stran od regionalne ceste Ajdovščina-Nova Gorica. Najprej se bomo sprehodili mimo pokopališča, cerkve Sv. Mihaela in čez kamniti most do izhodišča pohoda. V prostorih OŠ Kamnje si bomo pred tem po želji ogledali razstavo »Mala gora nekoč in danes«, ki pripoveduje o košnji in spravilu sena na Mali gori, kjer so nazadnje kosili in grabili seno davnega leta 1964.Nato nas bodo markacije usmerile po cesti skozi zaselek Pirjevči do široke gozdne poti. Po slabi uri hoje bomo prispeli do križišča, kjer se bomo odločili za krajšo desno pot čez Planino, mimo Šije in v strmih serpentinah naprej čez Kopice do Male gore ali levo malce daljšo bolj položno kolovozno pot mimo bivaka Črna peč prav tako do Male gore, kjer stoji planinska koča. Do tu bomo rabili dobri 2,5 uri hoda. Pri planinski koči na Mali gori (1034 mnm) bo ob 11. uri pozdrav pohodnikom, krajši program in prijetno druženje ob zvokih harmonike.Ob lepem vremenu bomo iz Male gore občudovali Kras, Tržaški zaliv, na zahodu Furlansko nižino, pod nami Vipavsko dolino in na vzhodu onstran Nanosa notranjost Slovenije. Po postanku in prijetnem druženju s pohodniki in domačimi planinci, s katerimi smo pred leti stkali prijateljske vezi, bomo našo pot nadaljevali v smeri Čavna do planinske koče Antona Bavčerja (1242 mnm). Za ta malce bolj strmi del poti bomo porabili slabih 45 minut. Spet bomo počivali in se v družbi prijaznega oskrbnika Zdravka imeli prijetno. Po dogovoru se bomo s Čavna spustili v dolino v smeri Lokavca in nadaljevali levo po Srednječavenskirazgledni planinski poti do parkirišča pod tuneli, kjer nas bo počakalo prevozno sredstvo. Skupaj se bo nabralo za okrog 5 ur čiste nenaporne hoje brez vštetih vmesnih postankov.

Zbor udeležencev bo v Migojnicah pri Domu Svobode ob 5,15 uri, nato pa bomo pobirali prijavljene planince po dogovoru v Žalcu, Šempetru, Polzeli in še kje.Pohod je primeren za vse starostne kategorije. Oprema naj bo primerna vremenskim razmeram, ki ta čas še vladajo v sredogorju; hrana in železna rezerva naj bo iz nahrbtnika, možnost toplega obroka v kočah na Mali gori in Čavnu.

Strošek prevoza bo odvisen od števila prijavljenih pohodnikov, srednješolci in študentje imajo polovično ceno, osnovnošolci imajo izlet zastonj. Vsak udeleženec se pohoda udeleži na lastno odgovornost, vsekakor pa bomo dosledno upoštevali navodila organizatorjev pohoda. Prijave so zaradi organizacije prevoza obvezne pri vodji PLV Bogomilu Polavder-Milanu na tel.041 688 055ali milan.polavder@gmail.comnajkasneje do vključno četrtka, 29.03.2018.

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666