header photo

Žajbljev pohod

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA

Vodniški odsek

te vabi na

tradicionalni »ŽAJBLJEV pohod«,

ki bo v nedeljo, 26.marca 2023.

Na ta dan bi po programu VO PD Zabukovica sicer šli na krožni planinski pohod po poti »Čudovitih razgledov Istre«, vendar nas je vabilo ŠKT društvo Farjovca privabilo, da gremo k njim na »Žajbljev pohod«. Navedeno planirano turo bomo opravili ob drugi priložnosti.

Krožna pohodna pot nas bo vodila po obronkih Brstovske doline, kjer rastejo veliki nasadi žajblja, ki bo ravno v začetni fazi cvetenja in nas bo očaral s svojim vonjem. Ob poti bomo opazili tudi divje šparglje, ki se visoko dvigajo iznad kraških pobočij. Začetek in zaključek pohoda bo pri nekdanji šoli na Vojščici, Miren-Kostanjevica na Krasu. Trasa pohoda ni pretirano zahtevna in je primerna za vse generacije, dolžina okrog 10 km, hoje 4 ure. Med pohodom se bomo ustavili na krajših postankih, kjer si bomo ogledali ostaline dediščine, naravne in druge znamenitosti Krasa. Startnina za pohod znaša 10 evrov, vanjo je vključeno vodenje z usposobljenim vodnikom ŠKT društvo Farjovca, začetni in vmesni aperitiv, prigrizek in zaključno kosilo.

Zbor prijavljenih pohodnikov bo v Žalcu, nedelja, 26.marec 2023, ob 6. uri zjutraj na parkirišču med žalsko Namo in hotelom, po dogovoru lahko koga poberemo tudi drugje. Pohodniška oprema naj bo primerna za gibanje po Krasu, planinski čevlji z narebrenim podplatom so obvezni, pohodne palice priporočljive. Pohod bo ob vsakem vremenu, zaradi organizacije prevoza so potrebne prijave do vključno četrtka, 23.marca 2023,  pri Bogomilu Polavder-Milanu, vodnik PZS, na 030-650-828.

Vabljeni, da se nam pridružite na čudovitem pohodu, ki bo zagotovo pustil nepozabne vtise v vašem spominu !

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666