header photo

Nočni pohod na Goro Oljko

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VABI na
NOČNI POHOD NA GORO OLJKO
v PETEK, 24.12.2021 ob 18.00


Našo pot pričnemo v petek, 24.12.20217 ob 18.00 pri gostilni JUG.

Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Celje se usmerimo na izvoz Šempeter in cesti naprej sledimo v smeri Polzele. V Polzeli pa nas oznake za Goro Oljko usmerijo desno. Cesta nas nato pripelje v vas Podvin pri Polzeli, kjer opazimo naslednjo tablo za Goro Oljko. Tu zavijemo desno navzgor in cesti sledimo do parkirišča ob planinskih oznakah za Goro Oljko. S parkirišča se usmerimo na cesto v smeri Gore Oljke. Cesta, ki je asfaltirana, nas mimo kapelice pripelje iz gozda na razgledna pobočja. Po dobrih 15 minutah hoje pa nas pot pripelje do gostišča Jug, kjer je vpisna skrinjica.

Opis poti:
Le malo naprej pa zapustimo cesto in se usmerimo levo navzgor na označeno peš pot, ki se zmerno vzpne skozi gozd. Po krajšem vzponu pridemo na slabšo cesto, ki ji sledimo v levo in jo po 30m zapustimo. Nadaljujemo desno navzgor po poti, ki se kar strmo vzpenja. Kmalu strmina popusti in pot nas pripelje do naslednje kapelice, kjer nadaljujemo desno do razpotja poti. Na razpotju, kjer se nam priključi Martinova pot nadaljujemo levo in poti sledimo do vrha, katerega pa dosežemo po petih minutah nadaljnje hoje.
(povzeto po hribi.net)

ČAS HOJE: 45 minut
OPREMA: palice, primerna planinska obutev, naglavna svetilka
HRANA: iz nahrbtnika
ODHOD: lasten prevoz
ZBIRNO MESTO: Parkirišče gostilne JUG ob 18.00 od koder pot nadaljujemo skupaj.
INFORMACIJE: Nataša - gsm 041 399 749 Zahtevano je tudi dosledno spoštovanje in izvajanje ukrepov in priporočil NIJZ v zvezi s preprečevanjem širjenja okužbe z novim koronavirusom.

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Veligošek Andrej, GSM: 041 239 983