header photo

Pohod: 100. jubilejni pohod Ljubiteljev četrtkov

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
te vabi na jubilejni 100. izlet
» l j u b i t e l j e v  č e t r t k o v »
na   K O Č E V S K O
v četrtek, 20. junija 2019 
Kočevje z reko Rinžo

Pa smo prišli do jubilejnega  100. Izleta ljubiteljev četrtkov. Skupaj smo se sprehodili po veliko lepih krajih, vrhovih in dolinah, lahko rečemo po vsej Sloveniji. Tako smo bili praktično po vseh pokrajinah naše lepe dežele Slovenije, kjer smo poleg hoje, vzponov na vrhove, ki smo si jih izbrali za naše izlete, ogledali tudi kulturno zgodovinske znamenitosti krajev. Ob vsej raznolikosti in zanimivostim smo ostali zvesti svojemu osnovnemu  poslanstvu in namenu,  to je druženju in gibanju v naravi. 

Kot smo že najavili ob predstavitvi aktivnosti nas četrtkarjev za leto 2019 smo izbrali Kočevsko kot zanimivo destinacijo, za naš  100 izlet ljubiteljev četrtkov. Pred vami so na izbiro tri aktivnosti, tri trase izletov.

Prva krajša bo sprehod okoli rudniškega jezera v Kočevju in ogled znamenitosti Kočevja. Druga aktivnost  bo iz izhodišča  sprehoda, od Kočevja, do Željnske jame in ob jezeru nazaj. Tretja pa bo v Kočevski Rog, do baze 20.  Časovna razporeditev posameznih tras je od 1 ure do 3 ur hoda. Kot običajno se bomo o posameznih poteh in časovnici dogovorili na avtobusu. Zanesljivo pa si boste izbrali sebi in svojim sposobnostim primerno turo.

Predvidevamo vrnitev posameznih skupin najkasneje do 15 ure na izhodišče, kjer bomo imeli tudi topel obrok. Seveda ne gre pozabiti, da bomo poskrbeli tudi za prijetno razpoloženje udeležencev našega izleta .V krajšem kulturnem programu bomo zapeli, na kratko spregovorili o našem druženju in doživetjih na prvih 100 izletih ljubiteljev četrtkov. Zapeli nam bodo naši pevci in pevke z Mojco na čelu, spregovorili pa nam bodo tudi vabljeni gostje. Podelili bomo tudi spominske značke, priznanja in še kaj, kar pa naj sodi med vaša pričakovanja in presenečenje. Po vsem tem se bomo še zavrteli ob prijetni živi glasbi, za katero bodo poskrbeli naši planinski prijatelji iz Griž  - Božo, Janoš in Tilen.

Še kaj ? Ne ! 

Naj vam povemo, da   v r e m e   bo, vi pa prinesite s sabo samo kanček dobre volje kot do sedaj in ne bo vam žal.

ČAS HOJE:  od 1 do 3 ur
OPREMA: primerna obutev, obleka primerna vremenu, ,  pohodne palice in kremo za zaščito proti soncu. 
HRANA: iz nahrbtnika in v gostinskem lokala v Kočevju
DATUM PRIJAVE:  do torka 18.06.2019 oziroma do zasedbe avtobusov
ODHODI:  Celje nasproti parkirišča ( Lidl ) na  AP  Nova vas  06.50,  AP Žalec  07.00,  Migojnice 07.10  in Zabukovica 07.15.
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS  041/763-288 , email: franci.naraks@gmail.com

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666