header photo

Pohod: 15. turni smuk in 12. pohod s krpljami

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VODNIŠKI ODSEK  
vas vabi na
15. turni smuk in 12. pohod s krpljami v soboto, 10.marec 2018

Soriška planina - Kačji rob – Kremant – Altemaver - Krekova koča na Ratitovcu - Prtovč
v  organizaciji PD za Selško dolino Železniki

Podolgovat greben Ratitovca se vleče od Soriške planine do Krekove koče na Ratitovcu. Od tu se strmo spusti do Prtovča in še naprej do Železnikov. Prečenje predstavlja izziv za vsakega turnega smučarja in pohodnika s krpljami. Če to storimo še v lepem sončnem vremenu in ob dobrih snežnih razmerah, nam tura zagotavlja nepozaben dan. Na pohod ste vabljeni  turni smučarji in pohodniki s krpljami. Potrebna je ustrezna zimska oprema in primerna kondicija. Turni smuk in pohod s krpljami potekata ločeno, nista tekmovalnega značaja , zato hodimo v skupini in se držimo navodil organizatorja. Prijavnina znaša 7 evrov in zajema organiziran prevoz iz Železnikov do Soriške planine, čaj ali drugi napitek v Krekovi koči na Ratitovcu in prevoz iz Prtovča v Železnike. Pričetek pohoda s turnimi smučmi in krpljami bo ob 7,30 uri iz Soriške planine, do Krekove koče na Ratitovcu bomo hodili največ do 10,30 ure, odvisno od razmer in premagali 500 m nadmorske višine. Ob 11,00 uri bo sledil spust v dolino do Prtovča. Ob 12,30 uri bo zaključek pohoda pri lovski koči na Toli - Prtovč, ob 14,00 uri pa nas bo avtobus odpeljal nazaj v Železnike. 

Na naše potepanje se bomo podali ob 4,45 uri zjutraj iz Migojnic, po dogovoru lahko koga poberemo v Žalcu ali kje drugje ob poti.

Hrana je iz nahrbtnika, možnost toplega obroka v Krekovi koči na Ratitovcu ali v lovski koči na Toli - Prtovč.

Zaradi organizacije prevoza so prijave obvezne pri PLV Bogomilu Polavder - Milanu čimprej oz. do vključno četrtka, 08.03.2018. Pri PLV  si je možno krplje tudi izposoditi.

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666