header photo

Pohod: Donačka gora (884m)

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VABI NA POHOD NA
DONAČKO GORO – 884m
v soboto 13. aprila 2019

Donačka gora je eden zadnjih vrhov Karavank. Njena strma in klinasta podoba je iz vzhodnih Posavskih hribov ali iz katerega izmed Sotelskih gričev nezgrešljiva. Nehote nas spominja na fantastično pokrajino iz filmov katerih dogajanje je postavljeno v svet dinozavrovi in ostalih orjakov.

Opis poti: Vzpon na Donačko goro bomo začeli nad domačijami Gornje vasi, kjer bomo na majhnem parkirišču parkirali. Pot bomo nadaljevali proti cerkvi svetega Donata. Markacije nas bodo nato pripeljale do razpotja s smerokazi, kjer bomo pot nadaljevali levo navzgor proti vrhu Donačke gore. Po dobrih 40 minutah hoje pridemo do zahtevnega vendar kratkega predela varovanega z jeklenicami tik pod robom grebena. Po zahtevnem delu bomo prispeli na ozek, razgleden in tesen vzhodni vrh Donačke gore. Nato se bomo vrnili po isti poti in pot nadaljevali proti 15 minut oddaljenem zahodnem vrhu. Na vrhu nas bo pričakala slovenska zastava in križ. Po osvojitvi obeh vrhov se bomo spustili do Rudijevega doma. Nato pa se bomo spustili do razgledišča z nekaj klopcami in do našega izhodišča.

ČAS HOJE:  4 do 5 ur
OPREMA: dobro uhojeni čevlji, pohodne palice in zaščita pred KLOPI
HRANA: iz nahrbtnika, možnost okrepčila tudi na koči
ZBOR in PREVOZ: Zbrali se bomo ob 7.00 uri pred planinsko sobo v Migojnicah. Udeležence bomo pobirali v Migojnicah in na poti po dogovoru. Peljali se bomo z osebnimi avtomobili.
DATUM PRIJAVE: do petka 12.4.2019, 15.00 ure
INFORMACIJE IN PRIJAVE: TILEN PADER 031-356-469

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666