header photo

Pohod: Gradišče nad Stično (519 mnv)

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
te vabi na izlet
» l j u b i t e l j e v č e t r t k o v »
GRADIŠČE NAD STIČNO 519 mnv
v četrtek, 16. novembra 2023

Zakorakali smo v pozno jesen v čas, ko narava spreminja barve in postaja dan čedalje krajši. Tem spremembam se prilagajamo tudi četrtkarji in si letnemu času primerno izbiramo planinske poti. In kam nas bo peljala pot našega novembrskega izleta ? Tokrat gremo na območje Dolenjskega krasa, po delu Lavričeve poti na Gradišče nad Stično. Naše izhodišče za pot bo Ivančna gorica. Tu se bomo razdelili v dve skupini. Prva skupina bo pot nadaljevala mimo vasi Vir vse, do vrha Gradišča , kjer je tudi znamenita cerkev Sv. Miklavža. Njen nastanek datira iz leta 1250, v letu 1675 pa so cerkvi dozidali kapelo posvečeno Antonu Padovanskemu. Za pot bomo potrebovali dobri 2 uri hoda. Druga skupina pa se bo na pot na Gradišče podala iz Stične in za pot potrebovala slabo uro nenaporne hoje. Seveda se bomo podali še na vrh Gradišča, kjer pa se nam bo odprl lep razgled na Gorjance, hribovje Suhe krajine, Kočevskega Roga in seveda tudi na Ivančno gorico. Po daljšem postanku se vrnemo na izhodišče obeh skupin, oziroma se ustavimo še pri cistercijanskem samostanu v Stični, kjer si bomo ogledali zeleno lekarno in prodajalno čaja. Na avtobusu pa se bomo dogovorili ostale podrobnosti, vi pa se boste odločili na katera varianta pohoda vam bo ustrezala.

S sabo prinesite tako kot vedno zvrhan koš dobre volje. Veselimo se srečanja in prijateljevanja z vami.

Pa še na nekaj bi opozorili ! V primeru, da po vaši prijavi ne morete zaradi objektivnih okoliščin z nami, to pravočasno sporočite, da lahko vključimo na vaše mesto morebitne čakajoče, da lahko gredo z nami.

ČAS HOJE: od 1 do 3,5 ure
OPREMA: primerna obutev – planinski čevlji, dereze so v tem času sestavni del opreme, oblačila primerna vremenu, pokrivalo, pohodne palice, osvežujoč napitek in še kaj…..
HRANA: iz nahrbtnika in gostinskem lokalu na poti
DATUM PRIJAVE: do torka 14.11.2023 oziroma do zasedbe mest na avtobusu
ODHODI: Celje na AP Nova vas ( 3 ) - pred garažno hišo 07.30 ( 200 m od Lidla proti Dečkovi cesti), Migojnice 07.50 in Zabukovica 08.00 uri in AP Žalec ob 08.00
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288, email: franci.naraks@gmail.com

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666