header photo

Pohod: Grintovec

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VABI NA Grintovec
v soboto 24. 8. 2019

Grintovec je z 2558 metri najvišji vrh Kamniško-Savinjskih Alp. Južno pobočje, imenovano Streha, je gruščnato in na nižjem delu delno travnato. Proti jugovzhodu se spušča grebenDolge stene, prepadne pa so stene na zahodu proti Dolcam, jugozahodu proti Suhemu dolu in proti Velikim podom na vzhodu.

S parkirišča pri tovorni žičnici V Koncu se odpravimo v smeri Kokrskega sedla. Pot nekolikonaprej preide iz gozda in nas za tem pripelje na plazovita pobočja pod Kokrskim sedlom. Gruščnata pot, ki poteka pod ostenji Kalške gore na levi in Malim vrhom na desni, naspripelje do Cojzove koče na Kokrskem sedlu. S sedla nadaljujemo desno v smeri Grintovcain Kočne po poti, ki se za krajši čas strmo vzpne. Strmina kmalu popusti in pot nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na označeno razpotje, kjer nadaljujemo naravnost v smeriGrintovca. Po rahlem spustu nas pripelje v bolj raven svet, nato se začne prečno vzpenjati proti Strehi Grintovca. Na vrhu prečnega vzpona na razpotju nadaljujemo desno v smeriGrintovca. Razmeroma strma pot nas višje pripelje na južni greben Grintovca, po kateremse nato vzpnemo do vrha.

Tura v primeru slabega vremena odpade.

ČAS HOJE: 8 ur (2.5 ure do Kokrskega sedla) OPREMA: pohodna obutev, oblačila primernavremenu, zadostna količina vode, zaščita predsoncem
HRANA: iz nahrbtnika ali po želji na koči
ROK PRIJAVE: 22. 8. 2019
ODHOD: 4.00 izpred planinske sobe v Migojnicah PREVOZ: z osebnimi avtomobili
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Jure Goršek; 031 255 979, jure.planinci @protonmail.com

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666