header photo

Pohod: Javornik nad Črnim vrhom

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
» LJUBITELJI ČETRTKOV »
te vabi
na JAVORNIK NAD ČRNIM VRHOM 1240 mnv
v četrtek, 21.09.2017

Smo na pragu jeseni, ko se začne narava spreminjati v čudovite barve dreves in rastlinja. Naša pot v septembru nas bo vodila, kot smo že najavili na zadnjem izletu na Javornik nad Črnim vrhom.
Kot vedno, do sedaj bomo naše pohodnike razdelili v dve oziroma tri skupine. Prva skupina bo začela pot v Colu proti Vodicam, kjer se ostro v desno odcepi makadamska cesta proti Svetemu Duhu, od tu pa proti zaselku Suhi Vrh. Pot bomo nadaljujevali po gozdu in ko se ta konča se nam bo odprl lep razgled na greben Križne gore. Nato se bomo spuščali in vzpenjali med lepimi domačijami, dokler ne prispemo, do razpotja za Podkraj in Predjamo ter nato po 2 minutah hoje, do Pirnatove koče na Javorniku 1152 nmv. Za to pot bomo potrebovali 3 ure. Druga skupina pa bo šla na pot od kraja Lome, to je od smučišča na Javorniku, do Pirnatove koče. Za pot bo potrebovala 1 uro. Pirnatova koča je tudi postojanka z žigom Slovenske planinske poti.Če bodo vremenske razmere primerne , se bomo napotili od Pirnatove koče še na vrh Javornika, kjer je razgledni stolp. Z njega bomo občudovalir Dolomite, Julijske in Karnijske Alpe, Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe ter Snežnik. Ob lepem vremenu pa tudi Tržaški zaliv.Domov se vračamo v poznih popoldanskih urah.

ČAS HOJE: s povratkom 2 do 4,5 ure
OPREMA: primerna obutev, oblačila primerna vremenu, pohodne palice, osvežujoč napitek
HRANA: iz nahrbtnika ali na planinski postojanki Pirnatova koča na Javorniku
DATUM PRIJAVE: do torka 19.09.2017 oziroma do zasedbe avtobusa
ODHODI: Celje nasproti parkirišča ( Lidl ) na AP Nova vas ( 3 ) 07.00, AP Žalec 07.10, Migojnice 07.15 in Zabukovica 07.20 uri
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288 email: franci.naraks@gmail.com          

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666