header photo

Pohod: Šmarna gora 669 mnv

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
te vabi na izlet
» l j u b i t e l j e v č e t r t k o v »
NA ŠMARNO GORO
v četrtek, 16. marca 2023

V začetku letošnje koledarske pomladi je ponovni izziv četrtkaric in četrtkarjev sprehoditi se po poti, s katero smo začeli pred 13. leti. To pot bomo ponovili v našem 138. izletu četrtkarjev. In kam nas pelje pot današnjega izleta ?

Na Šmarno goro z 669 mnv vrh, ki nudi lep razgled na okolico Ljubljane z reko Savo in seveda vse okoliške hribe in Alpe. Na Šmarno goro vodi veliko planinskih in rekreativnih poti ( 23 ) . Med vožnjo z avtobusom, se bomo tako, kot vedno dogovorili o razdelitvi udeležencev izleta v dve skupini. Prva skupina, bo pot pričela v Tacnu . Poti pravijo »Pot čez Spodnjo Kuhinjo« oziroma tudi «Pot čez korenine«. Kot rečeno naše izhodišče bo iz parkirišča v Tacnu, od koder se bomo povzpeli v gozd, ki je tudi strmejši del poti. Naša pot se bo nato nadaljevala, do razcepa, kjer se priključi širšemu kolovozu. Nato nas bo pot vodila mimo kapelice Matere Božje pri Turškem kopitu in nato še mimo kapelice sv. Sobote in že bomo na vrhu. Sestopali bomo v Šmartno. Druga skupina pa bo ponovila prvi pristopniški vzpon na Šmarno goro iz marca 2011 in sicer iz Šmartnega. Obe skupini se bosta po daljšem postanku vračali nazaj v Šmartno. Mimogrede se bomo pri sestopu malce pod vrhom, tudi ustavili in pozvonili na zvonček želja, zvonček sv. Antona ( zavetnika živinorejcev, pastirjev, mesarjev, proti ognju - hlevu, gasilcev, proti kugi…)

V avtobusu priporočamo uporabo zaščitne maske.

ČAS HOJE: od 2 do 3 ure
OPREMA: primerna obutev – planinski čevlji, oblačila primerna vremenu, pohodne palice, osvežujoč topel napitek, v nahrbtniku so sedaj tudi obvezne dereze, pa gamaše in še kaj…..
HRANA: iz nahrbtnika in gostinskem lokalu na poti
DATUM PRIJAVE: do torka 14.3.2023
ODHODI: Celje na AP Nova vas ( 3 )- pred garažno hišo 07.30 ( 200 m od Lidla proti Dečkovi cesti), Migojnice 07.50 in Zabukovica 08.00 uri in AP Žalec ob 08.00
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288, email: franci.naraks@gmail.com

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666