header photo

Pohod: Na Notranjsko

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
te vabi na izlet
» l j u b i t e l j e v č e t r t k o v »
v četrtek, 21.oktobra 2021
» NA NOTRANJSKO »

Po programu je na vrsti 122 izlet četrtkarjev. Našo pot bomo začeli v Cerknici od koder se bomo povzpeli na vrh Slivnice 1114 mnv. Slivnico so po pripovedovanju izbrale coprnice z Uršulo na čelu. Te so v coprniški jami kuhale zvarke, pa različne napoje in poskrbele tudi za dež in ujme. Na samem vrhu pri planinskem domu, pa bo čudovit razgled na Cerkniško jezero in njegovo okolico. Tako kot vedno se bomo razdelili na dve skupini. Prva skupina bo šla iz Cerknice na vrh Slivnice, druga skupina pa se bo po eni izmed variant sprehodila ob Cerkniškem jezeru. Vsi skupaj tako prva, kot druga skupina bomo zaključili naše potepanje po Notranjskem regijskem parku na planinski postojanki Slivnica. Toliko za uvodne informacije, vse ostalo pa se bomo dogovorili kot vedno med vožnjo z avtobusom. Vmesni postanek za kavo bo v na avtocesti na počivališču Lom.
Vsekakor naj ne bo odveč tudi opozorilo, da je potrebno pri našem druženju in planinskem izletu natančno in dosledno upoštevati navodila in priporočila NIJZ. Na avtobusu je obvezna zaščitna maska.

ČAS HOJE: od 1 ure do 3 ure
OPREMA: primerna obutev, oblačila primerna vremenu, dežnik, pohodne palice,
osvežujoč napitek.
HRANA: iz nahrbtnika ali na planinski postojanki Slivnica
Veselimo se druženja in prijateljevanja z vami.
ODHODI: Celje na AP Nova vas ( 3 )- pred garažno hišo 06.50 ( 200 m od Lidla proti Dečkovi cesti), AP Žalec 07.00, Migojnice 07.05 in Zabukovica 07.10 uri
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288
email: franci.naraks@gmail.com

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666