header photo

Pohod: Na Veliki Osolnik

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
te vabi na izlet
» l j u b i t e l j e v č e t r t k o v »
NA VELIKI OSOLNIK
v četrtek, 16. februarja 2023

V začetku 13. sezone izletov in druženj četrtkaric in četrkarjev smo bili na Krasu s potepom po Teranovi poti. Naše nadaljevanje izletov v tej sezoni pa bo v drugo smer in sicer osvojitev vrha v okolici Rašice na Dolenjskem.
In kam nas pelje pot današnjega izleta? Na Veliki Osolnik. Naša pot se bo pričela v Rašici pri domačiji Primoža Trubarja. Od tu bomo v smeri proti Velikim Laščam, zavili na markirano pot proti naselju Mali Osolnik. Med potjo se nam bodo odpirali čudoviti razgledi proti Kočevskem, gradu Turjaku in Kamniško savinjskim Alpam, Kureščku in Krimu. Pot bomo nadaljevali po lepi gozdni poti proti Velikem Osolniku, do vrha, kjer se nahaja na 722 mnv cerkvica Sv. Lovrenca. Tu pa se nam bo odprl lep razgled po že naštetih vrhovih in planinah. Po krajšem postanku z malico, seveda iz nahrbtnika, bomo sestopili v vas Veliki Osolnik, kjer nas bo pri OŠ čakal avtobus.
Med vožnjo z avtobusom, se bomo kot vedno dogovorili o razdelitvi udeležencev izleta v dve skupini. Prva skupina, bo šla iz Rašice, do Velikega Osolnika, druga skupina pa bo šla na vrh nad Velikim Osolnikom iz Malega ali Velikega Osolnika. Tako, kot vedno se bomo dogovorili predvsem o sposobnostih hoje po snegu, saj računamo na to, da bo tu še vedno precej debela snežna odeja. Kot rečeno, več o tem med vožnjo z avtobusom.
Veselimo se srečanja in prijateljevanja z vami. V avtobusu priporočamo uporabo zaščitne maske.

ČAS HOJE: od 2 do 3 ure
OPREMA: primerna obutev – planinski čevlji, oblačila primerna vremenu, pohodne palice, osvežujoč topel napitek, v nahrbtniku so sedaj tudi obvezne dereze, pa gamaše in še kaj…..
HRANA: Žal toplega obroka zaradi predpustnega časa nismo uspeli zagotoviti. Zato priporočamo hrano iz nahrbtnika.
DATUM PRIJAVE: do torka 14.2.2023
ODHODI: Celje na AP Nova vas ( 3 )- pred garažno hišo 07.30 ( 200 m od Lidla proti Dečkovi cesti), Migojnice 07.50 in Zabukovica 08.00 uri in AP Žalec ob 08.00
INFORMACIJE IN PRIJAVE: Franci NARAKS 041 / 763-288, email: franci.naraks@gmail.com

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666