header photo

Pohod: Tigrovska spominska krožna pot

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VODNIŠKI ODSEK   
vas vabi 19. tradicionalni pohod po
TIGROVSKI SPOMINSKI KROŽNI POTI, 
ki bo v nedeljo, 09. junija 2019.

Vsakoletni organiziran pohod in prireditev sta posvečena v spomin na organizacijo TIGR, katere člani so se v teh krajih borili za slovenski jezik in slovensko zemljo. 

Na naše potepanje se bomo podali ob 5,45 uri zjutraj iz Zabukovice, ob 5,50 uri iz Migojnic in ob 6,00 uri iz AP Žalec. Po dogovoru lahko koga poberemo tudi drugje. Peljali se bomo mimo Ljubljane, Postojne do Kozine, od tu dalje pa po stari cesti do kraja Ocizla, kjer se bo pohod pričel in tudi končal. 

Po končanem okrog 5 urnem nenapornem pohodu z vmesnimi postanki, brez večjih vzponov (možna je tudi krajša varianta okrog 3 ure), bo prijetno druženje. Na pohodu si bomo ogledali lepote kraškega sveta z kar nekaj naravnimi znamenitosti kot so kraške jame, spodmoli, slapovi, pa tudi nekaj kavern in bunkerjev iz 1. svetovne vojne….. 

Oprema naj bo primerna vremenskim razmeram, dobra obutev, pohodne palice; hrana iz nahrbtnika in na zaključni prireditvi v Ocizli. Ne pozabite na »železno rezervo«.

Zaradi organizacije prevoza so prijave obvezne pri PLV- PZS Bogomilu Polavder-Milanu čimprej oz. do vključno petka, 07. junija do 12.ure.

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Skornšek Sandi, GSM: 040 550 666