header photo

Zaključni praznični pohod

PLANINSKO DRUŠTVO ZABUKOVICA
VODNIŠKI ODSEK

vas vabi na letošnji zaključni pohod na praznično sredo, 26.12.2018; Štefanovo, dan samostojnosti in enotnosti.

Zbrali se bomo ob 7,00 uri na AP Žalec in se podali letošnjim zadnjim organiziranim planinskim dogodivščinam naproti. Na 17. Bokotovem pohodu v začetku decembra smo opravili s prvim delom »Rokovnjaške planinske poti«, na prazničen dan pa bomo s to potjo nadaljevali.

Svoje jeklene konjičke bomo parkirali v Krašnji in se po precej strmem terenu povzpeli proti Negastrnu in dalje do Vinje (KT 12). Po opravljenem žigosanju dnevnika nas bo pot vodila dalje proti vasi Gradišče, kjer se nahaja žig KT 11. Gradišče je poznano tudi po jezeru.

Nadaljevali bomo v smeri Sp. Prapreče in vse do Lukovice. Po kratkem vzponu bomo prišli do lepo ohranjenega gradu Brdo (KT 10), v katerem se je rodil pisatelj Janko Kersnik. V Lukovici bomo tudi zaključili s pohodom in se z avtomobili vrnili nazaj proti Spodnji Savinjski dolini.

Za to dnevno potepanje bomo porabili cca 4 in pol do pet ur zmerne hoje brez vštetih počitkov, ki bodo v tem prazničnem dnevu malo bolj pogosti.

Ob povratku domov bomo opravili obvezno analizo, si po dogovoru privoščili malico v gostinskem lokalu in poskrbeli za praznično obdaritev, v ta namen naj vsak udeleženec pripravi darilce v vrednosti cca 3 evre; darilca naj bodo primerna prazničnemu decembru.

Oprema naj bo ustrezna vremenskim zimskim razmeram, v nahrbtniku naj ne manjka »železna rezerva«; udeležba na pohodu je na lastno odgovornost. Ne pozabite na dnevnik »Rokovnjaške planinske poti«.

Prijave so zaradi organizacije prevoza obvezne pri org. vodji pohoda Polavder Milanu, PLV-PZS, kontakt 041-688-055; za tehnični del pohoda bo poskrbel Škoberne Martin, PLV-PZS.

Vizitka PD Zabukovica

Planinsko društvo Zabukovica
Migojnice 6
3302 Griže
Elektronska pošta: pdzabukovica@pzs.si

Kontakti

Predsednik: Srečko Čulk, GSM: 031 344 33
Tajnik in podpredsednik: Cveto Jančič, GSM: 041 740 753

Oskrbnik postojanke na Homu:
Veligošek Andrej, GSM: 041 239 983