header photo

Poročilo - 29. jesenski pohod na Hom

29. jesenski pohod krajanov in planincev, ki je bil 17. 10.2009, je potekal po vzhodnem delu KS Griže ( od O. Š. Griže mimo Šprajčevine, Podvin, skozi vas Zabukovica, Kurjo vas, mimo domačije Oblak, pod Kamnikom mimo Britovška, Turnšeka, po markirani poti mimo Zahomška ter Petka na Hom) ob sicer skromni udeležbi pa ob zelo lepem vremenu in prijetnih jesenskih temperaturah – ter drugi del od Sipexa po enaki poti od Kurje vasi naprej, ki so se ga udeležili učenci O.Š. Griže, je ob končni številki več kot 300 udeležencev, uspel.

Pohod so vodili naši vodniki ( šolskega Janja in Cveto, medtem pa » planinski« del Alenka in Barbara). Na cilju sta svoj del prispevali Štefka in Hilda, ki sta poskrbeli za žejne in lačne. (čaj je pripravil Ivan Pinter, golaž pa je tudi tokrat sponzorirala O. Š. Griže).

Upravni odbor PD Zabukovica, ki je organizator vsa leta doslej, ocenjuje, da je tudi letošnji pohod uspel – torej zadosten razlog, da pričnemo s pripravami na 30. pohod (jubilejni), v jubilejnem letu društva, ko bomo praznovali 60- letnico obstoja društva.