header photo

POROČILO – ZIMOVANJE 2011

PD Zabukovica je v sodelovanju s PD Ljubno ob Savinji in PD Luče izpeljalo zimovanje za otroke, ki je potekalo od 5. do 7. februarja 2011 na Loki pod Raduho. Prijavljenih otrok je sicer bilo več, a jih je zadnji dan zaradi bolezni nekaj odpovedalo udeležbo, tako je bilo iz PD Zabukovica na zimovanju 5 otrok (vseh otrok skupaj pa je bilo 24). Otroke smo usmerjali planinski vodniki, mentorji in mladinski voditelji. Cena zimovanja je bila 45 EUR (2x polni penzion, dodatno kosilo, 2 nočitvi, čaj, priboljški).

V soboto zjutraj nas je šolski kombi zapeljal iz Griž do kmetije Radušnik, od koder smo imeli do koče na Loki pod Raduho 2 uri hoje. Na koči smo imeli kosilo, popoldan pa smo se lopatkali in kepali. Po večerji je sledil družabni večer, kjer smo se bolj spoznali.

V nedeljo smo vsi skupaj odšli na vrh Raduhe, kjer nas je pričakalo močno sonce. Ponosni smo bili, ker je prav vsem udeležencem zimovanja uspel ta podvig. Popoldan pa smo gradili snežne skulpture in imeli igre na snegu. Dva udeleženca sta praznovala rojstni dan, zato je bilo zvečer zelo veselo.

V ponedeljek smo imeli predavanje iz planinske šole, ki smo jih zaključili s tekmovanjem iz orientacije. Sledila je podelitev nagrad za najboljšo skupino, nato kosilo in odhod v dolino.
Nina Maček, mentorica planinskega krožka na OŠ Griže