header photo

24. POHODU ŽENA IN DEKLET NA HOM

V nedeljo, 06.03.2011, je potekal že 24. zaporedni pohod žena in deklet na Hom. Štart pohodnic je bil ob 13. uri v Grižah in Matkah. V oblačnem in precej hladnem vremenu se je v pohodno evidenco na vrhu Homa vpisalo 167 pohodnic,seveda pa je bilo poleg tudi veliko spremljevalcev. Hom in planinski dom sta bila včeraj oblegana kot že dolgo ne.

Največ pohodnic je bilo seveda iz Spodnje Savinjske doline,prišle pa so tudi iz Laškega, Velenja, Rogaške Slatine,Slovenj Gradca,Šentjurja in drugo. Tudi Branka iz Beograda je se je med obiskom Slovenije podala na pohod. Dvanajst pohodnic na dosedanjih petih pohodih je v dar dobilo spominski kozarec; na desetih pohodih so bile tri pohodnice,dobile so spominsko opeko; na petnajstih pohodih do sedaj je bilo osem žena in deklet,ki so v dar dobile les s podobo Homa. Za udeležbo na dvajsetih pohodih so pisno priznanje dobile tri pohodnice. Seveda pa na 24. pohodu niso manjkale tudi žene,ki so zraven od vsega začetka; za svojo vztrajnost so bile Magda Ježovnik,Terezija Pišek,Frida Kuder in Andreja Borštner nagrajene s pohodnimi palicami.

Najmlajša udeleženka pohoda je bila Kaja Pritekelj iz Zabukovice,tam pa je doma tudi najstarejša udeleženka 24. pohoda žena Nežika Ribič. Obe sta bili nagrajeni s praktičnim darilom.

Organizator pohoda je bilo Planinsko društvo Zabukovica,ki je ob pomoči nekaterih sponzorjev s praktičnimi darili nagradilo še tri najštevilčnejše skupine,v pustne maske oblečeno družino,stoto v evidenco vpisano pohodnico in še in še. Za dodatno prijetno vzdušje sta poskrbela harmonikarja, za žejna in lačna usta pa oskrbnik doma na Homu Ivan z ekipo.

Nasvidenje na jubilejnem 25. pohodu naslednje leto!

Zapisal: Bogomil Polavder-Milan