header photo

Poročilo: Nočni orientacijski pohod

Planinsko društvo Zabukovica, Mladinski odsek

Nočni orientacijski pohod ob dnevu reformacije.

Trasa: Migojnice, Zabukovica, Pongrac

Datum: 31.10.2011

Letos je sledil že 8. Tradicionalni nočni pohod ob dnevu reformacije. Da pa nebi vsako leto somo hodili v »hrib«, je letos padla ideja, da bi organizirali nočno orientacijo. Toko smo v mladinskem odseku organizirali nočni orientacijski pohod.

Glavna nit pohoda je bil izmerjen idealni čas za katerega udeleženci niso vedeli, morali so se mu pa čim bolj pribljižati! Start je bil v planinski sobi planinskega društva v Migojnicah, colj pa na kmatiji Kotar v Pongracu! Nočnega orientacijskega pohoda se je udeležilo 26 pohodnic in pohodnikov, kateri so se razdelili v devet ekip. Vsaka ekipa je dobila mapo v kateri je bila barvna in črno bela karta v merili 1:25.000 ter tri sklope vprašanj; v prvem sklopu so morali udeleženci pokazati svoje znanje iz orientacije, v drugem sklopu znanje iz reformacije (saj je bila nit pohoda le dan reformacije) v tretjem sklopu so morali udeleženci reševati naloge za katere so odgovore dobile na terenu. Postavljena je bila tudi živa točka na kateri so morali zapeti znano slovensko pesem. Skupaj so morali odhovoriti na 20 vprašanj. Vse ekipe so brez večjih težav prišle na cilj, ene malo hitreje, druge z malo več rešenimi nalogami.

Vsem udeležencem je bila začrtana proga zelo všeč, kar potrjuje tudi neizmerno zadovoljstvo ter veliko pozitivnih besed na samem zaključku akcije.

Zapisal: Andrej Veligošek