header photo

Vabilo v 29. tabor maldih planincev - PODVOLOVJEK 2012

Mladinski odsek Planinskega društva Zabukovica in Osnovna šola Griže
vabita vse mlade planince-ke
v že 29. tabor mladih planincev »PODVOLOVLJEK 2012«,
ki bo v času od sobote, 30. junija  do vključno sobote, 07. julija 2012.

Taborni prostor PODVOLOVLJEK se nahaja v istoimenskem razpršenem naselju kmetijskih domačij. Ob sotočju Lučke Bele in Lučnice je vhod v dolino Bele in tam bo naše domovanje. Podvolovljek obdajajo na SZ Dleskovška planota, na JZ Velika planina, južno vodi cesta preko prelaza Volovljek (Kranjski Rak) proti Kamniku, na V leži pogorje Lepenatke in Rogatca, na S pa pogorje Raduhe. Kar nekaj teh vrhov in planin bomo obiskali, ne bomo pozabili niti na planino Korošico in lepotico Ojstrico. Ogledali si bomo naravne in kulturne znamenitosti, se podali na plezanje v naravno skalo in na kopanje; v prostem času bomo veliko športali, se zabavali in ob večerih kurili taborni ogenj. En dan v taboru bomo namenili  izobraževanju iz planinskih veščin, se podali na orientacijski pohod; ustvarjali bomo v različnih delavnicah, risali in pisali prispevke za taborni bilten in počeli še veliko drugega zanimivega. Domačini,  lovci, gozdarji in planšarji nam bodo marsikaj zanimivega povedali o življenju v tem lepem koncu Zgornje Savinjske doline.

Tabor mladih planincev je  namenjen mladim od zaključenega tretjega razreda OŠ dalje. Cena za  osem dni celotne oskrbe, prevozov, zavarovanja, vstopnin, stroškov v planinskih kočah in ostalih organizacijskih stroškov znaša 105 Eu na udeleženca; dodatne stroške bo pokrilo matično planinsko društvo in sponzorji.  V primeru udeležbe več mladih planincev iz iste družine plača prvi polno ceno, naslednji pa imajo 15 % popust. Ob prijavi je potrebno poravnati 40 Eu, razliko pa do odhoda v tabor, lahko tudi v več obrokih. Mladi planinci morajo imeti  poravnano članarino PZS. Vodstvo tabora se obvezuje, da bo poskrbelo za varnost  vseh udeležencev po pravilniku za vodnike in mentorje PZS.

Prijave sprejemajo mentorji planinskih skupin na OŠ Griže-Liboje in tajnik našega planinskega društva g. Radivoj Kot  (041-647-310 ali  pdzabukovica@pzs.si ). Število udeležencev je omejeno, zato pohitite s prijavami. Zadnji rok za oddajo prijav je 01. junij oz. do zasedbe prostih mest. Seznam potrebne opreme boste dobili ob prijavi.

org. vodja tabora: Bogomil Polavder-Milan ( 041-688-055; milan.polavder@gmail.com )

Prijavnica se nahaja na tem mestu.