header photo

32. tabor mladih planincev »LOKVE 2015« - Poročilo

Kar nekaj let smo organizatorji v Savinjskem meddruštvenem odboru planinskih društev gojili željo po ponovni izvedbi tabora mladih planincev na Lokvah v Trnovskem gozdu. Prvič smo se Savinjčani v nam dokaj nepoznane kraje podali že leta 2004, torej smo ponovili letošnji tabor na tej lokaciji po enajstih letih. Ni se veliko spremenilo, razen da so takratni domači otroci odrasli v mladino, da so pridni domačini odlično uredili športni, za nas taborni prostor, da se je stari »hotel« podrl in je tam danes vadbišče za urjenje lavinskih psov izpod ruševin,…..Domačini so nas tudi letos sprejeli z odprtimi rokami, nam pomagali po svojih najboljših močeh in se tudi skupaj z nami veselili prijetnega skoraj dvomesečnega druženja. Zahvala vsem Lokvanom z obljubo, da bomo še prišli.

Naša skupna izmena mladih planincev in vodstva PD Polzela in PD Zabukovica je bila tudi letos zelo številčna. V osmih dneh planinskega druženja smo opravili več različnih aktivnosti kot smo jih planirali. Letos nam je za razliko od lani odlično služilo tudi lepo vreme. Kaj vse smo počeli je razvidno iz poročila tehničnega vodje Zorana Štoka, še veliko več pa so povedali in narisali mladi planinci ter oba fotografa.

Ob koncu se želim zahvaliti vsem mladim planincem za trud, dobro voljo in vztrajnost na planinskih poteh; vodstvu pa čestitam za pogumno odločitev, saj prostovoljno in brezplačno že dolgo let z veliko odgovornostjo prevzemamo vodenje tabora mladih planincev. Seveda gre zahvala tudi našim zvestim donatorjem, brez katerih bi bil tabor mladih planincev precej okrnjen.

Naj se naše planinsko druženje nadaljuje tudi med letom, vsekakor pa nasvidenje v taboru mladih planincev 2016.

org. vodja: Bogomil Polavder-Milan