header photo

31. TABOR SORIŠKA PLANINA 2014

POROČILO O PLANINSKIH TURAH, ORIENTACIJI IN DRUGIH AKTIVNOSTIH IZVEDENIH V OKVIRU
31.tabora mladih planincev »SORIŠKA PLANINA 2014« v terminu od 05.07.2014 do 12.07.2014

1. sobota 05.07.2014: Uvodna krajša tura po okolici Soriške planine, predvsem preizkus planinske obutve in spoznavanje udeležencev tabora. Sodelovali vsi mladi planinci, vsi vodniki, vsi pripravniki za vodnike in vsi mentorji.

2. nedelja 06.07.2014: Planinska tura iz tabora do Šavnika razdeljeni v tri skupine.
Prva in druga skupina - 73 mladih planincev ,6 vodnikov , 1 mladinski voditelj, 2 pripravnika za vodnika in 5 mentorjev smo se odpravili preko sedla Slatnik do vrha Šavnika in se po isti poti vrnili v tabor.
Tretja skupina -25 mladih planincev, 3 vodniki, 1 mladinski voditelj, 1 mentor in 1 pripravnik za vodnika pa so se odpravili do sedla Slatnik in se potem vrnili v tabor.

3. ponedeljek 07.07.2014: Razne delavnice, ki so se odvijale na tabornem prostoru( planinska oprema,orientacija,prva pomoč,športne igre,likovna delavnica,literarna delavnica).

4. torek 08.07.2014: zaradi močnega dežja ture odpadle. V jedilnici so se dogajale razne družabne igre v katerih so sodelovali vsi mladi planinci in vsi iz vodstva tabora.

5. sreda 09.07.2014: Kopanje na bazenu v Bohinjski Bistrici vsi mladi planinci in ogled slapa Savice .

6. četrtek 10.07.2014: Dopoldan zaradi močnega dežja razne družabne igre in delavnice na Litostrojski koči, popoldan se ena skupina odpravi na 1 del Ratitovške obhodnice ( Možic-Slatnik-
Lajnar-Dravh ) in nazaj v tabor, tu sodeluje 12 mladih planincev, 2 vodnika , 1 pripravnik za vodnika in dva mladinska voditelja, druga skupina pa na Litostrojski koči posluša predavanje gorskega reševalca z ostalimi vodniki,mentorji mladinskimi voditelji,..

7. petek 11.07.2014:
Prva skupina - 12 mladih planincev,2 vodnika, 1 pripravnik za vodnika in 2 mladinska voditelja se odpravimo iz tabora na 2 del Ratitovške obhodnice(Mišji grund-Rihtarjev grič-Kačji rob-Kremant-Altemaver-pl. Pečana-pl. Klom-Kosmati vrh-Gladki vrh )mimo koče na Ratitovcu do vasi Povden, kjer nas čaka prevoz do tabora.
Druga skupina- 32 mladih planincev, 2 vodnika, 2 mladinska voditelja, 1 pripravnik za vodnika,2 mentorja pa se je odpravilo iz tabora na Lajnar-Slatnik-Možic, kjer so si ogledali bunkerje , vrnejo se po isti poti nazaj v tabor.
Tretja skupina- 31 mladih planincev, 3 vodniki, se je tudi odpravilo iz tabora na Lajnar-Slatnik-Možic, kjer so si ogledali bunkerje in se vrnili po isti poti nazaj v tabor.
Četrta skupina- 19 mladih planincev, 3 vodniki, 1 pripravnik za vodnika, 1 mentor pa so se odpravili iz tabora na Možica,kjer so si tudi ogledali stare bunkerje in se potem vrnili po isti poti v tabor.

Popopldan pa smo izvedli orientacijsko tekmovanje po skupinah, kjer so sodelovali vsi mladi planinci, vsi vodniki, vsi pripravniki za vodnike in vsi mentorji, mlajše skupine so spremljali vodniki ali mentorji.

Vse zgoraj navedene ture so minile brez večjih težav in poškodb. Vsi udeleženci, so bili za ture katerih so se udeležili primerno opremljeni, kondicijsko in psihično pripravljeni. K izvedbi tur in drugih dejavnosti smo še dodatno povabili planinske vodnike in alpinista, ki pa v seznamu niso zabeleženi.