header photo

XXVII.tabor mladih planincev »DREŽNIŠKE RAVNE 2010«

Mladinski odsek Planinskega društva Zabukovica in Osnovna šola Griže vabita vse mlade planince-ke

v XXVII.tabor mladih planincev »DREŽNIŠKE RAVNE 2010«,

ki bo v času od sobote, 03. julija do vključno sobote, 10. julija 2010.

»Izkušnja ni nekaj, kar se ti zgodi. Izkušnja je, kar narediš s tistim, kar se ti zgodi.« (Albert Einstein)

Dnevi tečejo, poletni meseci prihajajo, s tem pa tudi naše druženje pod platneno streho.  Letos bomo naš tabor mladih planincev postavili nad vasjo Drežniške Ravne nad Kobaridom na nadmorski višini okrog 750 m pod mogočnim pobočjem Krna. En teden bomo torej preživeli na območju Soške fronte, povzpeli se bomo na Krasji vrh, Krn in še na kakšen vrh, si ogledali Koseška korita in slap Kozjak, obiskali Kobarid in si ogledali  kulturne in zgodovinske znamenitosti, se podali na kopanje in še in še. Ob prostem času se bomo veliko igrali, se zabavali in seveda ob večerih kurili taborni ogenj. En dan v tednu bomo namenili tudi izobraževanju planinskih veščin, se podali na orientacijski pohod, ustvarjali iz gline, risali in pisali prispevke za taborni bilten,...Z domačini se bomo dogovorili za obisk v taboru, kjer nam bodo predstavili zgodovino tega področja, ne bodo manjkali tudi lovci, planšarji,....Tabor mladih planincev je namenjen vsem mladim planincem od zaključenega tretjega razreda OŠ naprej.

Cena celotne oskrbe, prevozov, zavarovanja, vstopnin, stroskov v planinskih kočah in ostalih organizacijskih stroškov znaša 105 € na udeleženca; dodatne stroške bo pokrilo matično planinsko društvo in sponzorji. V primeru udeležbe več mladih planincev iz iste družine  plača prvi polno ceno, ostali pa imajo  10% popust. Ob prijavi je potrebno plačati 40 €, razliko pa v dveh obrokih do odhoda v tabor. Mladi planinci morajo imeti poravnano članarino PZS. Vodstvo tabora mladih planincev se obvezuje, da bo poskrbelo za varnost vseh udeležencev po pravilniku za vodnike in mentorje PZS.

Prijave  z vplačili sprejemajo mentorji planinskih skupin na OŠ Griže-Liboje in tajnik našega planinskega društva g. Radivoj Kot iz Migojnic 30, ki je dosegljiv na mobi: 041-647-310.

Število udeležencev je omejeno, zato pohitite s prijavami! Zadnji rok za prijavo je 25. maj 2010 oz. do zasedbe prostih mest.

Vsak udeleženec mora pred odhodom v tabor prinesti potrdilo od staršev ali skrbnikov, da je psihično in fizično sposoben sodelovanja v taboru. Obrazec boste dobili ob prijavi, prav tako pa tudi  seznam potrebne osebne opreme mladega planinca.