header photo

XXXIII. tabor mladih planincev »DOVJE 2016«

Mladinski odsek PD Zabukovica
vabi vse mlade navdušence za planine in taborjenja v 33.tabor mladih planincev »DOVJE 2016«, ki bo letos potekal od vključno sobote, 25.junija do vključno sobote, 02.julija 2016.

Vas DOVJE leži pod Karavankami nedaleč od kraja Mojstrana nekaj km od Jesenic na Gorenjskem in je poznana po naših izvrstnih smučarjih, po Jakobu Aljažu in še čem. Vas je idealno izhodišče za planinske pohode v Karavanke (Kepa, Dovška Baba, Golica,…) in Julijske Alpe (Jerebikovec, dolina Vrat, slap Peričnik, Martuljški slapovi, dolina Tamar, Planica, Vršič, Triglav,..).
Pod platneno streho bomo v 8 dneh preživeli prijetne trenutke v medsebojnem druženju, srečevali bomo nove prijatelje, se učili planinskih veščin, orientacije…V taboru mladih planincev ne bo manjkalo športnih in družabnih iger, ustvarjalnih delavnic, zabave, tradicionalnega kopanja, večerov ob tabornem ognju in še in še. 

Tabor je namenjen vsem mladim planincem od zaključenega tretjega razreda OŠ naprej. Cena celotne oskrbe, prevozov, zavarovanja, spominske majice, osnovnih stroškov po planinskih kočah in ostalih stroškov znaša 115 evrov na mladega planinca, v primeru prijavljenih več udeležencev iz iste družine je cena vseh naslednjih po 95 evrov. Takoj po uradni prijavi je  potrebno nakazati 30 evrov akontacije, razliko pa lahko tudi vdveh obrokih do 10. junija 2016.

Celotno prijavnino je potrebno nakazovati  izključno na TRR-Planinsko društvo Zabukovica, Migojnice 6,3302 Griže: SI56 0600-0000-8374-794, sklic: SI00 33-2016; BIC banke SBCESI2X.

Mladi planinci bodo poleg zavarovanja v okviru plačane članarine pri PZS še dodatno nezgodno zavarovani. Vodstvo tabora se obvezuje, da bo poskrbelo za varnost udeležencev po pravilniku za planinske vodnike PZS.

Število mladih planincev je omejeno, zato pohitite s prijavami. Zadnji rok za oddajo prijave je 25.maj 2016 oz. do zasedbe prostih mest.

Prijave sprejemajo: mentorice/mentor na OŠ Griže: Darja Baloh, Brigita Krajnc, Sašo Kač in tajnik PD Zabukovica Cveto Jančič po predhodni najavi na 041-740-753, pri njem bo možno dobiti že izpolnjeno položnico za plačilo. 

Vsak udeleženec tabora mladih planincev mora pred odhodom v tabor prinesti potrdilo staršev ali skrbnikov, da je fizično in psihično sposoben udeležbe v taboru in hoje v visokogorju. Obrazec in seznam potrebne opreme boste prejeli ob oddaji prijavnice ali na srečanju staršev-skrbnikov pred odhodom v tabor.                                                                                             

Lep planinski pozdrav in nasvidenje v 33. taboru mladih planincev » DOVJE 2016«!